Reader's Digest: Sefa DNA, Laura Kovesi, a fost desemnata "Europeanul Anului 2016"

Numai in primele nouă luni ale anului 2015, peste 800 de persoane din Romania au fost incriminate pentru corupție, de către DNA.

acum 51 luni (27 Feb 2016)

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a fost desemnată caștigătoarea premiului Europeanul Anului 2016, oferit de renumita publicație Reader's Digest, informează Romania Insider. Sub conducerea Laurei Kovesi, DNA a devenit una dintre instituțiile "de cea mai mare incredere" din Romania, explică sursa citată.

Ideea a fost subliniată vineri, cu prilejul bilanțului DNA pe anul 2015, de către Bogdan Licu, prim-adjunctul procurorului general al Romaniei.

"Instituţiile judiciare beneficiază de nivele de incredere net superioare majorităţii instituţiilor din Romania. In cadrul instituţiilor din sistemul judiciar, DNA se situează pe primul loc, beneficiind de increderea a 63% din randul celor intervievaţi", a precizat magistratul Bogdan Licu.

Numai in primele nouă luni ale anului 2015, peste 800 de persoane din Romania au fost incriminate pentru corupție, de către DNA. Primul titlu de acest gen a fost cucerit in anul 2010 de Iana Matei, președinta Fundației Reaching Out Romania. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro