Reactiile oamenilor politici dupa decesul seniorului PNL, Mircea Ionescu Quintus

"O coincidenta este si faptul ca aici in Brasov (...) domnul Ionescu Quintus a fost ales presedintele PNL si, desi a preluat partidul intr-o perioada dificila in care partidul era in afara Parlamentului, nu reusise sa intre in Parlament, a reusit, in mandatele de presedinte pe care le-a detinut, sa readuca PNL in Parlament, sa o constituie ca o a doua forta a guvernarii in guvernarea Conventiei Democratice din Romania, sa reuneasca toate fractiunile liberale care existau la momentul in care presedintele PNL a devenit Mircea Ionescu Quintus si sa readuca PNL la pozitia de partid puternic, de partid care are un cuvant greu pe scena politica romaneasca", a subliniat Orban. Peste tot s-a bucurat de stima si aprecieri unanime pentru spiritul sau deschis si ponderat, a fost prototipul de om politic unanim apreciat si respectat de catre toti, independent de orientarea sa politica", a subliniat fostul sef de stat.

acum 25 luni (15 Sep 2017)

"De-a lungul ultimului secol, in onorabila sa viata Mircea Ionescu Quintus a servit cu credinta doctrina liberala, fiind intotdeauna un reper de intelepciune, moralitate si devotament fata de patrie. Domnul Quintus va ramine intoteauna in memoria si in sufletele noastre drept un adevarat om de stat, un aparator aprig al valorilor democratice si un adevarat simbol al celor mai inalte valori de moralitate, responsabilitate si demnitate in viata publica", afirma vicepresedintele PNL. "Membru al PNL de peste 70 de ani, de-a lungul calatoriei sale prin viata, domnul Mircea Ionescu Quintus a reprezentat intotdeauna expresia liberalismului romanesc fara a renunta vreodata la convingerile sale liberale in ciuda represaliilor la care a fost supus de regimul comunist.

UPDATE 17,20: Deputatul Eugen Tomac, presedinte executiv al PMP, a declarat, vineri, ca Mircea Ionescu Quintus a fost "un fiu al Basarabiei" care "intotdeauna lacrima atunci cand isi amintea de Romania din tineretea sa". Am avut prilejul sa discut de mai multe ori cu domnia sa despre ce s-a intamplat cu tara noastra in ultimii 100 de ani. Liderul liberal a fost nepotul lui Constantin Stere si un politician care a privit cu indurerare evolutiile legate de teritoriul romanesc de la Est de Prut.

UPDATE 16,50: Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, intr-un mesaj de condoleante, ca Mircea Ionescu-Quintus a fost un om de stat demn si responsabil, care a contribuit la revigorarea unei doctrine democratice in anii '90. In ciuda secolului zbuciumat pe care l-a traversat, a ramas mereu fidel crezului liberal, cu care s-a identificat si pe care l-a servit fara incetare (...) Asa a fost domnul Quintus si asa ne vom aduce aminte de Domnia sa: un om de stat demn si responsabil, senin, cu spirit moderat si profund devotat tarii sale.

UPDATE 16,45: Viata lui Mircea Ionescu Quintus este un model pentru orice roman, pentru orice liberal, o viata pusa in slujba natiunii romane, in slujba P... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro