Reactiile liderilor politici la refuzul lui Iohannis de a o desemna premier pe Shhaideh: "Speram ca PSD sa nu arunce tara intr-o criza politica"

Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi: Nu s-a intamplat nimic mai mult decat faptul ca presedintele si-a exercitat atributiile constitutionale, intr-o situatie in care se impunea filtrul presedintelui Presedintele si-a asumat rolul constitutional si a luat o decizie intr-o situatie care impune o decizie a presedintelui, dat fiind riscurile pe care le genera propunerea nefasta de premier, avansata de Liviu Dragnea. Romania are o politica externa de respectat si are nevoie de o imagine clara in exterior a liderilor politici care pot sustine aceste aceasta politica externa, iar din pacate legaturile familiei premierului propus de Liviu Dragnea cu Siria si regimul Assad, nu ar fi facut decat sa ridice semne de intrebare.

acum 91 luni (27 Dec 2016)

UPDATE Presedintele PSD Liviu Dragnea va sustine o declaratie de presa, incepand cu ora 16.00, pentru a-i raspunde presedintelui Klaus Iohannis. Am cantarit cu grija argumentele pro si contra si am decis sa nu accept aceasta propunere.

Reactii politice la decizia presedintelui:

UPDATE Fostul presedinte Ion Iliescu, presedinte de onoare al PSD: Se prelungeste, din pacate, un proces care necesita mai multa urgenta, ca sa se intre in noul an cu o echipa formata. De regula se sta de vorba. E un Parlament nou, cu o structura noua, presedintele are si el o vechime destul de mica, dar dialogul este necesar pentru clarificarea lucrurilor. Noi consideram ca viitorul Guvern al Romaniei trebuie ferit de orice fel de vulnerabilitati, mai ales intr-un context international extrem de complicat. De asemenea, Guvernul Romaniei nu trebuie transformat intr-un guvern personal, de interpusi, aflat la dispozitia domnului Liviu Dragnea. PSD ne-a anuntat ca are zeci de mii de specialisti. Daca acest lucru este adevarat, se vor gasi si alte nume de prim-ministru, de preferat persoane cu o activitate cunoscuta, fara vulnerabilitati si fara condamnari. A recunoscut majoritatea PSD-ALDE si dreptul acesteia de a nominaliza prim-ministrul. Speram ca PSD sa se poarte responsabil si sa faca o noua nominalizare care sa intrunesca toate conditiile si sa nu arunce tara intr-o criza politica, din moment ce presedintele i-a cerut in mod explicit sa faca o noua propunere.

Ecaterina Andronescu, vicepresedinte PSD: O sa incercam sa ne intalnim si sa analizam situatia aceasta. Nu este vorba de PSD si ALDE, este vorba de votul pe care populatia tarii l-a dat. Eu sper sa nu apara si o a doua respingere, ceea nu inseamna ca vorbesc de a doua propunere.

Presedintele PMP Traian Basescu: Respingerea de catre Presedintele Romaniei a propunerii pentru functia de Prim Ministru nu trebuie sa declanseze o batalie a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro