Reactiile jurnalistilor nominalizati de ministrul de Interne pentru "implicarea si sustinerea protestelor"

Reactiile jurnalistilor nominalizati de ministrul de Interne pentru

Ministrul de Interne Carmen Dan a enumerat, in cadrul conferintei sustinute astazi, numele unor jurnalisti, precizand ca "a remarcat" implicarea unor personalitati publice, formatori de opinie si membri ai unor formatiuni politice in promovarea protestelor fata de adoptarea de catre Guvern a Ordonantei de Urgenta privind modificarea Codurilor Penale. Ministrul de Interne a sustinut astazi o conferinta pentru a raspunde criticilor aduse de presedintele Klaus Iohannis cu privire la modul in care fortele de ordine au gestionat incidentele violente de la protestele de aseara, dar si pentru a nega ca ar fi primit informari de la SRI legate de intentia unor membri de galerii sa mearga la proteste cu scopul de a denatura caracterul manifestatiei.

acum 80 luni (2 Feb 2017)

Ministrul de Interne Carmen Dan a enumerat, in cadrul conferintei sustinute astazi, numele unor jurnalisti, precizand ca "a remarcat" implicarea unor personalitati publice, formatori de opinie si membri ai unor formatiuni politice in promovarea protestelor fata de adoptarea de catre Guvern a Ordonantei de Urgenta privind modificarea Codurilor Penale. "Ieri, in data de 1 februarie, actiunile de protest au fost promovate prin intermediul retelelor de socializare, in special pe pagina grupului Coruptia Ucide, prin evenimente sub titulatura . Ne-am confruntat cu situatii in care pe site-urile de socializare au fost postate adrese de domiciliu ale unor lideri politici si numerele de telefon ale ministrilor, ceea ce a accentuat si mai mult presiunea strazii si a crescut gradul de emotie negativa. Si eu am fost una dintre persoanele care am avut telefonul blocat din cauza acestor mesaje si telefoane repetate", a declarat ministrul de Interne. Emilia Sercan: "Includerea mea pe acea lista o percep ca o forma de presiune publica" Cativa dintre jurnalistii invocati au dat o replica pe Facebook. Emilia Sercan, care a semnat o serie de investigatii ce i-a vizat pe ultimii doi ministri de Interne, a precizat ca includerea pe acea lista este "o forma de intimidare si chiar presiune" si i-a cerut ministrului de Interne sa revina cu explicatii si sa prezinte scuze in mod public. Ovidiu Vanghele: "In calitate de sau de , va rog din suflet sa veniti diseara la Guvern" La randul lui, Ovidiu Vanghele a reactionat, tot pe Facebook, indemnandu-i pe oameni sa continue protestele, pentru a nu se lasa calcati in picioare si furati "ca-n Evul Mediu".

Catalin Tolontan: "Cetatenii il platesc pe ministrul de Interne ca sa-i gaseasca pe huligani in piata, nu pe jurnalisti pe Facebook" Catalin Tolontan a oferit un punct de vedere pentru site-ul Paginademedia.ro: "Cetatenii il platesc pe ministrul de Interne ca sa-i gaseasca pe huligani in piata, nu pe jurnalisti pe Faceb... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro