Reactiile fizice prin care treci cand crezi ca ti-ai pierdut datele

Reactiile fizice prin care treci cand crezi ca ti-ai pierdut datele

De exemplu, perspectiva pierderii detaliilor de contact este cea mai stresanta dintre toate, ajungand in top 3 cele mai neplacute tipuri de informatii care ar putea fi pierdute, in ciuda faptului ca detaliile de contact au fost clasate, in general, mult mai jos, dupa criteriul "importantei" lor. Daca era de asteptat ca pe utilizatori sa ii treaca toate transpiratiile atunci cand credeau ca au pierdut informatii importante, surpriza a fost ca nivelul de transpiratie nu a scazut foarte mult atunci cand au aflat ca si-au pierdut si informatiile neimportante.

acum 73 luni (28 Apr 2017)

Fara sa fie o surpriza, oamenii sustin ca inteleg valoarea datelor proprii, in realitate nu le apreciaza decat atunci cand le pierd. Aceste descoperiri, parte din studiul Kaspersky Lab, "My Precious Data", arata cat de stresanta ajunge sa fie pierderea datelor - chiar daca informatiile nu au fost neaparat considerate "importante" sau valoroase de catre detinatorii lor.

Pe parcursul studiului, oamenii au fost de acord ca cele mai importante informatii personale (fotografiile si video-urile personale cu ei insisi) sunt si cele care le-ar cauza cele mai mari neplaceri daca le-ar pierde. De exemplu, perspectiva pierderii detaliilor de contact este cea mai stresanta dintre toate, ajungand in top 3 cele mai neplacute tipuri de informatii care ar putea fi pierdute, in ciuda faptului ca detaliile de contact au fost clasate, in general, mult mai jos, dupa criteriul "importantei" lor.

Pentru studiu, Kaspersky Lab a lucrat cu psihologi de la Universitatea Wuerzburg care au masurat reactiile fizice ale oamenilor la pierderea datelor, intr-o serie de trei experimente. Daca psihologii se asteptau sa vada reactii mai puternice la pierderea informatiilor importante, ei au fost suprinsi sa afle ca participantii au aratat semne de ingrijorare si atunci cand au pierdut date neimportante. Daca era de asteptat ca pe utilizatori sa ii treaca toate transpiratiile atunci cand credeau ca au pierdut informatii importante, surpriza a fost ca nivelul de transpiratie nu a scazut foarte mult atunci cand au aflat ca si-au pierdut si informatiile neimportante. Temperatura masurata pe varful nasului a scazut, insa, si atunci cand respondentii credeau ca si-au pierdut datele neimportante, iar diferenta nu a fost asa de mare precum s-au asteptat psihologii. De asemenea, la masurarea mimicii, experimentul a detectat expresii triste atunci cand au fost simulate pierderi de ambele feluri: atat ale informatiilor importante, cat si a celor neimport... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro