Reactiile Europei la alegerea lui Trump: speriate si ultra-prudente. "E un dezastru absolut pentru intreaga lume"

Reactiile Europei la alegerea lui Trump: speriate si ultra-prudente.

Dar Rusia este gata sa faca partea sa de drum pentru a restaura in ansamblul lor toate relatiile cu Statele Unite" Comunicat oficial al Kremlinului: "Vladimir Putin a impartasit (lui Donald Trump) speranta sa de cooperare pentru ca relatiile ruso-americane, actualmente in criza, sa se amelioreze si sa poata lucra impreuna pe dosarele internationale, in cautarea unor raspunsuri eficace la provocarile legate de securitate mondiala". Nume interesante si la Aparare: generalul Mike Flynn (58 de ani), fost sef al serviciilor militare de informatii - asta cu toate ca a fost destul de controversat la Pentagon Steven Hardley, fostul consilier pentru securitate nationala al lui George W.Bush senatorul de Albama Jeff Sessions (69 de ani), membru al comisiei senatoriale pentru fortele armate senatorul de California Duncan Hunter sau cel de Missouri, Jin Talent (60 de ani).

acum 53 luni (10 Nov 2016)

>

De unde atata teama? Ce stiu ministrii de Externe europeni de au decis sa se reuneasca in regim de urgenta, duminica, pentru a discuta despre o situatie cu totul noua si care ar putea sa schimbe toate rationamentele de securitate pe continentul nostru? De ce o asemenea reuniune speciala cand, luni, la Bruxelles, era deja prevazuta o alta, in acelasi format care nu a fost anulata?

Poate sa fie ceva foarte adevarat si teribil de important in spusele unuia dintre cele mai contestate personaje ale politicii britanice si europene, Nigel Farage, fostul lider UKIP, care spunea:

"Am vazut BREXIT-ul. Si acum am vazut asta si nu va trebui sa va surprinda ca veti vedea si in alta parte aceasta revolutie politica - poate la anul in Europa... Exista un sentiment general ca este nevoie de mari schimbari fundamentale, de un adevarat control democratic".

Un anunt care face referinta la una dintre marile temeri ale politicienilor europeni, adica o ridicare reala, chiar la nivel de tsunami, cum prezic unii analisti, a miscarilor nationaliste, extremiste, rasiste si xenofobe. Dar Farage continua spunand ca:

"Trump are rezerve in ce priveste NATO, crede ca pur si simplu exista tari care nu contribuie indestul si ca America face prea mult luandu-si asupra ei sarcinile cele mai grele... Mesajele entuziaste venite de la Moscova si care saluta victoria istorica a lui Donald Trump pot sa traseze un cadru logic:

Vladimir Putin: "Va fi un drum dificil. Dar Rusia este gata sa faca partea sa de drum pentru a restaura in ansamblul lor toate relatiile cu Statele Unite"

Comunicat oficial al Kremlinului: "Vladimir Putin a impartasit (lui Donald Trump) speranta sa de cooperare pentru ca relatiile ruso-americane, actualmente in criza, sa se amelioreze si sa poata lucra impreuna pe dosarele internationale, in cautarea unor raspunsuri eficace la provocarile legate de securitate mondiala". Drept care, singurul termen concret ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro