Reactii vehemente de protest, dupa inca un deces al unui medic, la datorie
La randul său, dr Liviu Angel Trifan, medic şef la spitalul unde lucra doctoriţa Marlena Ştefan, a mărturisit că "după o gardă de zi de sambătă de 12 ore, timp in care două doctorițe - colege ale mele - au examinat 200 de bolnavi, cea de a-6-a gardă din această lună pentru Marlena, extrem de aglomerată, cum sunt in ultimul timp, oboseala a doborat-o pe colega noastră doctoriță. Mesaje de la internauţi Pe langă miile de mesaje de condoleanţe, internauţii - printre care mulţi medici, care se regăsesc cumva in drama doctoriţei din Galaţi, trag un semnal de alarmă şi avertizează autorităţile să ia măsuri urgent pentru prevenirea unor astfel de tragedii, care se suprapun peste multe alte lipsuri şi nereguli din sistemul medical actual.
Decesul unui medic din Galaţi după o gardă de noapte a şocant din nou Romania. Astfel, la doar 52 de ani, dr Marlena Ştefan şi-a dat ultima suflare după o ultimă noapte de gardă la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf Apostol Andrei din Galaţi. Reprezentanţii medicilor, mulţi angajaţi din sănătate, dar şi internauţi din alte categorii profesionale şi-au manifestat revolta faţă de acest caz, care dovedeşte incă o dată lacunele şi pericolele sistemului medical romanesc, care pune in pericol nu doar vieţile pacienţilor, dar şi ale personalului sanitar. Sistemul sanitar, un pericol
Dr Raed Afarat, secretar de stat in Ministerul de Interne, fondatorul SMURD, nu a dorit să comenteze acest incident, considerand că decesul medicului a survenit din cauza unor probleme medicale preexistente.
La randul său, dr Liviu Angel Trifan, medic şef la spitalul unde lucra doctoriţa Marlena Ştefan, a mărturisit că "după o gardă de zi de sambătă de 12 ore, timp in care două doctorițe - colege ale mele - au examinat 200 de bolnavi, cea de a-6-a gardă din această lună pentru Marlena, extrem de aglomerată, cum sunt in ultimul timp, oboseala a doborat-o pe colega noastră doctoriță. Bronșita astmatiformă care a adus-o de cateva ori in ultimii ani la spital in prag de moarte, in cele din urmă a răpus-o. Deși se simțea obosită, a spus in urmă cu cateva zile unei colege că tare nu ar face garda de sambătă, dar are nevoie de bani. De multe ori, acest sistem se bazează pe eforturile supraomeneşte ale colegilor mei, care indură aceste condiţii inumane din dragoste de meserie şi de pacienţi".
Dr Bogdan Tănase ne-a explicat că munca de noapte, gărzile de noapte sunt recunoscute de toate legislaţiile altor ţări ca fiind o muncă grea care trebuie plătită cel puţin dublu faţă de o zi obişnuită de lucru şi ar trebui recunoscută ca vechime in muncă.
50.000 de medici in Romania, deficit major ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro