Reactii politice dupa ce Guvernul a anuntat ca va cumpara "Cumintenia Pamantului". PSD il lauda pe Ciolos. Ponta cauta scandal

Reactii politice dupa ce Guvernul a anuntat ca va cumpara

Eu sunt autorul amendamentului la bugetul pe anul 2016 prin care se facea specificatia ca de la Ministerul Finantelor sa se aloce cinci milioane catre Ministerul Culturii pentru ca aceasta institutie sa-si exercite dreptul de preemtiune".

acum 53 luni (17 Mar 2016)

Dacian Ciolos: "Suntem saraci, dar cu aceasta opera de arta a lui Brancusi (care s-a inspirat din strafundul Sufletului Neamului Romanesc) e . Daca statul nu-si exercita acum dreptul de preemttiune, risca sa piarda sculptura din proprietate pentru totdeauna, si atunci am fi si mai... saraci", a scris premierul Dacian Ciolos pe Facebook, dupa ce ministrul Culturii a anuntat ca sculptura lui Brancusi poate fi revendicata pentru 11 milioane de euro. Voi participa si eu la subscriptia publica, am vorbit si cu alti oameni din cercul de prieteni care, la fel, mi-au spus ca vor dona. Dar stiti cum e, da fiecare cat poate", a spus secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, pentru "Adevarul", politician cu colectii personale de arta.

Gigel Stirbu, fost ministru PNL al Culturii: "Voi propune luni, la sedinta conducerii PNL, ca partidul sa faca o colecta publica in randul membrilor pentru a ajuta la cumpararea acestui obiect de mare valoare pentru romanii de pretutindeni. Eu sunt autorul amendamentului la bugetul pe anul 2016 prin care se facea specificatia ca de la Ministerul Finantelor sa se aloce cinci milioane catre Ministerul Culturii pentru ca aceasta institutie sa-si exercite dreptul de preemtiune".

Victor Ponta: "Si asa 11 milioane de Euro din banii romanilor pleaca in buzunare private ca sa platim ceea ce era al nostru! Ponta uita ca in 2014 vorbea despre un pret de 20 de milioane de euro pe care ar fi trebuit sa-l plateasca statul roman pentru sculptura "Cumintenia Pamantului". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro