Reactii interne si externe dupa situatia creata la Opera Nationala Bucuresti: "Disgusting". Vicepremierul Vasile Dincu va lua taurul de coarne marti

Reactii interne si externe dupa situatia creata la Opera Nationala Bucuresti:

Artistii Operei Nationale Bucuresti (ONB) nu au sustinut spectacolul programat nici sambata seara, nemultumiti ca Ministerul Culturii nu a raspuns memoriului pe care i l-au adresat, in care isi exprima revendicarile, printre care aceea de renumire a dirijorului Tiberiu Soare la conducerea institutiei. "Eu si colegii mei am deschis cortina" Balerinul Cristian Preda, aflat pe scena Operei Nationale Bucuresti, sambata seara, cand spectacolul a fost anulat, a spus, intr-o declaratie pentru News.ro, ca, desi colegii l-au huiduit pentru ca il sustine pe Johan Kobborg si pentru ca a vrut sa danseze, reprezinta Romania atunci cand merge "la marile concursuri de balet din lume si castiga medalii".

acum 39 luni (24 Apr 2016)

Artistii Operei Nationale Bucuresti (ONB) nu au sustinut spectacolul programat nici sambata seara, nemultumiti ca Ministerul Culturii nu a raspuns memoriului pe care i l-au adresat, in care isi exprima revendicarile, printre care aceea de renumire a dirijorului Tiberiu Soare la conducerea institutiei.

Vicepremierul Vasile Dincu a declarat pentru News.ro ca urmeaza sa stabileasca datele intalnirii cu protestatarii de la Opera, intalnire care va avea loc "luni sau marti". Conform ministrului Vlad Alexandrescu, contactat de "Adevarul", intalnirea va avea loc tocmai marti, pentru ca oficialii pleaca la inaugurarea Palatului Culturii de la Iasi: vicepremierul se va deplasa acolo duminica dupa-amiaza, iar ministrul i se va alatura in cursul diminetii de luni.

Toti balerinii care ar fi trebuit sa joace in spectacolul de sambata seara, romani si straini, au urcat pe scena, dar nu au fost lasati sa sustina spectacolul, pentru ca colegii lor au boicotat reprezentatia, a declarat pentru News.ro balerina Marina Minoiu, care ar fi trebuit si ea sa fie in spectacolul "The Dream", inlocuind-o sambata seara pe Mihaela Soare. "As vrea sa subliniez lipsa de profesionalism a Operei Romane, condusa acum de dirijoul Tiberiu Soare si lipsa de respect fata de public", a afirmat Marina Minoiu.

Kobborg, mesaj catre lume si raspunsuri

Dupa ce, sambata seara, spectacolul de la Opera Nationala Bucuresti a fost anulat, desi unii balerini, straini cei mai multi, erau pe scena, pregatiti pentru reprezentatie, Johan Kobborg a publicat un scurt mesaj pe contul de Facebook: "Romania, accepti asta?

Reactiile de sustinere din lumea internationala a dansului nu au intarziat sa apara in mediul online, in primul rand pe pagina de facebook a lui Johan Kobborg.

Tot Graham Watts a postat pe contul sau fotografii din spectacole si de la aplauze cu Bianca Fota si Cristina Dijmaru (f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro