Reactie din CNA privind inregistrarea video cu Ghita difuzata de RTV: "Ar exista cel putin zece inregistrari"

Reactie din CNA privind inregistrarea video cu Ghita difuzata de RTV:

Intr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook, Valentin Jucan acuza postul Romania TV de complicitate la fuga fostului deputat Sebastian Ghita si subliniaza ca va formula o plangere la DNA in acest sens. De asemenea, membrul CNA a precizat ca va cere autosesizarea forului audiovizual cu privire la aparitiei omului de afaceri la Romania TV si ca va sesiza si Parchetul, in cazul in care va putea proba informatia potrivit careia postul de televiziune ar fi detinut inregistrarea cu o saptamana inainte de difuzare, noteaza agentia News.ro. Ce sens are sa faci un astfel de promo cand tu, post de televiziune, aflat in posesia inregistrarii, stii ca Sebastian Ghita de fapt nu va veni la televiziune, ci se va face nevazut, imediat dupa receptia organizata de SRI.

acum 71 luni (29 Dec 2016)

Intr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook, Valentin Jucan acuza postul Romania TV de complicitate la fuga fostului deputat Sebastian Ghita si subliniaza ca va formula o plangere la DNA in acest sens. De asemenea, membrul CNA a precizat ca va cere autosesizarea forului audiovizual cu privire la aparitiei omului de afaceri la Romania TV si ca va sesiza si Parchetul, in cazul in care va putea proba informatia potrivit careia postul de televiziune ar fi detinut inregistrarea cu o saptamana inainte de difuzare, noteaza agentia News.ro.

Totusi, membrul CNA subliniaza ca altele sunt aspectele grave: "In preambulul difuzarii inregistrarii, prezentatorul afirma cu subiect si predicat faptul ca inregistrarea se afla in redactie de o saptamana, lasata chiar de Sebastian Ghita. Pe langa faptul ca existenta acestor inregistrari probeaza premeditarea disparitiei lui Sebastian Ghita, postul de televiziune RomaniaTV se face culpabil de favorizarea infractorului, adica partas la fuga fostului deputat."

Jucan se intreaba de ce nu a fost difuzata inregistrarea imediat dupa intrarea in posesia ei si crede ca explicatia este una destul de clara si anume faptul ca difuzarea a fost programata cu precizie, astfel incat sa apara cu doar o zi inaintea constatarii in mod oficial a incalcarii controlului judiciar. Mai mult, faptul ca luni postul a difuzat anuntul ca Sebastian Ghita se va afla in platourile RomaniaTV este, de fapt, o alta proba a complicitatii, mesajul avand ca scop inducerea in eroare a autoritatilor care aveau misiunea de a-l tine sub supraveghere pe Sebastian Ghita. Ce sens are sa faci un astfel de promo cand tu, post de televiziune, aflat in posesia inregistrarii, stii ca Sebastian Ghita de fapt nu va veni la televiziune, ci se va face nevazut, imediat dupa receptia organizata de SRI. Practic, intre ora terminarii receptiei si ora la care era anuntata aparitia la TV a lui Sebastian Ghita (aproximativ doua ore) s-a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro