Reactia Moscovei la decizia Romaniei de a nu-i permite lui Rogozin sa survoleze spatiul aerian: "Este un gest antirusesc"

Reactia Moscovei la decizia Romaniei de a nu-i permite lui Rogozin sa survoleze spatiul aerian:

Evenimentul spre care se indrepta delegatua rusa nu a fost coordonat cu Ministerul Afacerilor Externe, motiv pentru care Chisinaul l-a avertizat atat pe ambasadorul Rusiei in Republica Moldova, Farit Muhametsin, dar si pe vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, ca oficialii rusi sa se abtina de la participarea la actiunile din Transnistria.

acum 70 luni (29 Jul 2017)

Moscova sustine ca actiunea Bucurestiului a pus in pericol aproximativ 160 de oameni, care se aflau la bordul aeronavei companiei "Globus". "La Moscova aceste actiuni sunt calificate ca fiind o provocare constienta, ce va afecta serios relatiile bilaterale", se arata in comunicatul de presa al MAE rus. Cursa aeriana la bordul careia se afla oficialul rus a facut cale intoarsa, deoarece Romania nu a permis survolarea spatiului sau aerian din cauza ca Rogozin s-ar afla in lista persoanelor care au interdictie de a calatori in spatiul UE, in urma sanctionilor impuse de europeni Rusiei.

Rogozin trebuia sa vina la Chisinau pentru a participa la manifestatiile din Transnistria cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la inceputul operatiunii de mentinere a pacii.

Evenimentul spre care se indrepta delegatua rusa nu a fost coordonat cu Ministerul Afacerilor Externe, motiv pentru care Chisinaul l-a avertizat atat pe ambasadorul Rusiei in Republica Moldova, Farit Muhametsin, dar si pe vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, ca oficialii rusi sa se abtina de la participarea la actiunile din Transnistria. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro