Reactia Metrorex dupa aglomeratia provocata la metrou de introducerea noului sistem de acces

Reactia Metrorex dupa aglomeratia provocata la metrou de introducerea noului sistem de acces

O coada de zeci de oameni s-a format, miercuri dimineata, la statia de metrou Unirii 1, dupa ce un punct de acces a fost inchis in vederea modernizarii sistemului de acces. Cozi si la statia de metrou Pipera In a doua zi de la introducerea noului sistem de acces in statia de metrou Pipera, utilizarea acestuia pare in continuare dificila, in conditiile in care ani de zile cartela de acces era introdusa intr-un anumit sens.

acum 36 luni (19 Jul 2017)

O coada de zeci de oameni s-a format, miercuri dimineata, la statia de metrou Unirii 1, dupa ce un punct de acces a fost inchis in vederea modernizarii sistemului de acces. Metrorex a anuntat ca incepand de miercuri se vor executa lucrari la instalatiile de taxare din 11 statii de metrou.

Cei mai multi dintre oameni nu stiau ca va fi inchis punctul de acces de la Unirii, unii nestiind nici daca metroul circula sau nu, astfel ca s-a format coada la celelalte puncte de acces in statia de metrou Unirii 1.

Inghesuiala a fost si la statia Eroii Revolutiei, si la Pacii, statii la care se fac, de asemenea, lucrari de modernizare.

Cozi si la statia de metrou Pipera

In a doua zi de la introducerea noului sistem de acces in statia de metrou Pipera, utilizarea acestuia pare in continuare dificila, in conditiile in care ani de zile cartela de acces era introdusa intr-un anumit sens.

Reactia Metrorex

"Ca urmare a situatiilor de supraaglomerare semnalate la orele de varf, au fost alcatuite echipe mixte din angajatii Metrorex si personal de paza, pentru acordare de asistenta si indrumarea calatorilor. Fiecare agent de statie este prezent in aceste zone aglomerate, pentru a transmite Dispeceratului Central evolutia situatiei din teren si luarea de masuri in functie de situatia data.

In plus, numarul portilor de acces in statie a fost marit si s-a avut in vedere modificarea fluxurilor de intrare-iesire in functie de traficul de calatori pe intervale orare. Totodata, Metrorex transmite ca lotul existent si functional de cartele va fi schimbat cu un nou design, la finalizarea tuturor lucrarilor de modernizare control-acces", arata compania intr-un comunicat de presa.

Statia de metrou Pipera a fost redeschisa incepand de luni, astfel ca circulatia pe Magistrala 2 de metrou a fost reluata in conditii nor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro