Reactia MAE la donatia Ambasadei Federatiei Ruse in campania privind subscriptia publica pentru achizitia operei "Cumintenia Pamantului"

Citeşte şi: Şeful agenţiei Papaya, despre clipul Ambasadei Rusiei: Nu te poţi folosi de o campanie romanească pentru a-ţi face propagandă şi denigra Informații legate de campania oficială derulată de Ministerul Culturii, disponibile pe pagina de internet www.brancusiealmeu.ro. Ambasada Rusiei la Bucureşti anunţase acum cateva zile că a făcut o "donaţie modestă", in valoare de 100 de euro, pentru campania, demarată de autoritățile romane, de achiziţie a lucrării lui Brancuși, "Cuminţenia Pămantului" a lui Brancuşi.

acum 89 luni (27 Sep 2016)

MAE face o serie de precizări referitoare la donația Ambasadei Federației Ruse in campania privind subscripția publică națională pentru achiziția operei "Cumințenia Pămantului" a sculptorului Constantin Brancuși. Aceasta cu atat mai mult, cu cat este vorba de un domeniu despre care cea mai in măsura să se pronunțe este Comisia comună de istorici romano-rusă al cărei obiectiv este tocmai discutarea aspectelor care țin de istorie, in vederea consolidării increderii reciproce" - se arată intr-un comunicat al MAE.

Citeşte şi: Ambasada Rusiei a spus că donează 100 de euro pentru Cumințenia Pămantului. Romanii vor să le returneze banii: Donează un cent pentru Rusia

Gestul Ambasadei Rusiei din București, care a anunțat, in scop propagandistic, că a donat o sumă de bani pentru campania Cumințenia Pămantului, a produs reacții vehemente in interiorul societății romanești. Romanii organizează marți după-amiază, de la ora 17, o acțiune in fața sediului Ambasadei din Șoseaua Kiseleff, acțiune intitulată "Donează un cent pentru Rusia".

Citeşte şi: Şeful agenţiei Papaya, despre clipul Ambasadei Rusiei: Nu te poţi folosi de o campanie romanească pentru a-ţi face propagandă şi denigra

Informații legate de campania oficială derulată de Ministerul Culturii, disponibile pe pagina de internet www.brancusiealmeu.ro.

Ambasada Rusiei la Bucureşti anunţase acum cateva zile că a făcut o "donaţie modestă", in valoare de 100 de euro, pentru campania, demarată de autoritățile romane, de achiziţie a lucrării lui Brancuși, "Cuminţenia Pămantului" a lui Brancuşi. Anunțul Ambasadei era insoţit de un videoclip in care Ambasada Rusiei susține că Romania s-a reconstruit şi industrializat cu sprijinul Uniunii Sovietice.

Peste 10 de persoane au participat la protestul de la Ambasada Federaţiei Ruse din Bucureşti "Donează un cent pentru Rusia". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro