Reactia Liviei Stanciu, dupa declaratiile premierului Victor Ponta

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Dacă indemnarea oamenilor să vină la vot este faptă de corupție, atunci condamnarea este dreaptă Premierul Victor Ponta a susținut, luni, că in partidul pe care il conduce există o stare de nemulțumire cauzată de condamnarea lui Liviu Dragnea la un an cu suspendare in dosarul "Referendumul", decizie a Justiției pe care social-democrații o consideră "nedreaptă".

acum 88 luni (2 Jun 2015)

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) poate sesiza Inspecția Judiciară pentru a se constata dacă a fost sau nu incălcată independența Justiției in ceea ce privește declarațiile premierului Victor Ponta despre condamnarea lui Liviu Dragnea, a declarat, marți, președinta Inaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), Livia Stanciu, potrivit Agerpres.

"CSM, dacă s-a făcut o astfel de declarație de către premier, are posibilitatea de a sesiza IJ pentru a vedea dacă prin aceste afirmații s-a adus sau nu atingere independenței sistemului judiciar", a afimat Stanciu, la sosirea la ședința plenului CSM.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Dacă indemnarea oamenilor să vină la vot este faptă de corupție, atunci condamnarea este dreaptă

Premierul Victor Ponta a susținut, luni, că in partidul pe care il conduce există o stare de nemulțumire cauzată de condamnarea lui Liviu Dragnea la un an cu suspendare in dosarul "Referendumul", decizie a Justiției pe care social-democrații o consideră "nedreaptă".

"Este (tensiune in PSD — n.r.), bineințeles că este, pentru că noi am guvernat și guvernăm și la nivel central, guvernăm și la nivel local. Vă dați seama că judecătoarele de la Dragnea dacă cumva il achitau pe Dragnea cred că erau și arestate acum. Au dat și ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept, pentru că nu doar noi, ci și PNL a fost cu noi la suspendare. Sigur că e o stare de nemulțumire, pentru că e o nedreptate care ni se face", a declarat Ponta, la Romania TV. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro