Reactia DNA dupa votul din Senat: "Ancheta in cazul lui Gabriel Oprea, pentru ucidere din culpa, este blocata. Actul de justitie nu mai poate fi infaptuit"

Reactia DNA dupa votul din Senat:

"Respingerea cererii procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de incepere a urmaririi penale, de catre majoritatea membrilor Senatului Romaniei, are drept consecinta blocarea anchetei penale fata de Gabriel Oprea cu privirea la infractiunea de ucidere din culpa si ii plaseaza pe procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in imposibilitatea stabilirii raspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea politistului Bogdan Gigina", arata procurorii DNA, intr-un comunicat de presa.

acum 44 luni (20 Sep 2016)

"Respingerea cererii procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de incepere a urmaririi penale, de catre majoritatea membrilor Senatului Romaniei, are drept consecinta blocarea anchetei penale fata de Gabriel Oprea cu privirea la infractiunea de ucidere din culpa si ii plaseaza pe procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in imposibilitatea stabilirii raspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea politistului Bogdan Gigina", arata procurorii DNA, intr-un comunicat de presa. Votul din Senat

Senatorii au respins, luni, cererea procurorului general de incuviintare a inceperii urmaririi penale, pentru ucidere din culpa, a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu 73 de voturi "contra" cererii Parchetului General, 45 "pentru" si sase abtineri.

In cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, fostul vicepremier Gabriel Oprea le-a cerut colegilor senatori sa voteze impotriva cererii DNA ce incuviintare a urmaririi penale in dosarul politistului Bogdan Gigina, in care procurorii il acuza de ucidere din culpa, precizand ca in noaptea tragediei el se afla pe bancheta din spate si ministrul de Interne nu da comenzi referitor la viteza sau traseu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro