Reactia de bucurie pe care o aveau politistii spagari din Biroul Rutier Piatra Neamt la vederea mitei: "Ce-ai facut, mai nene, ma?"

Reactia de bucurie pe care o aveau politistii spagari din Biroul Rutier Piatra Neamt la vederea mitei:

Ori de cate ori primeau mita de la soferii care incalcau regulile de circulatie, politistii de la Biroul Rutier Piatra Neamt il imitau perfect pe controversatul afacerist Andrei Versace, autointitulat "Regele fitelor". Magistratii au aratat ca determinate sub aspectul gravitatii infractiunii de luare de mita in prezenta cauza sunt, nu cuantumul mitei, "ci consecintele primirii acesteia si anume neaplicarea masurilor legale cu privire la persoanele care incalca regulile circulatiei pe drumurile publice, conduita politistilor rutiera fiind de natura sa incurajeze incalcarea legii, nerespectarea regulilor de circulatie, si implicit sa faciliteze producerea de accidente de circulatie soldate de multe ori cu pierderi de vieti omenesti, vatamarea integritatii corporale a persoanelor implicate sau producerea de pagube materiale".

acum 45 luni (15 Nov 2016)

Ori de cate ori primeau mita de la soferii care incalcau regulile de circulatie, politistii de la Biroul Rutier Piatra Neamt il imitau perfect pe controversatul afacerist Andrei Versace, autointitulat "Regele fitelor". Detaliile apar in dosarul in care seful Biroului Rutier Piatra Neamt, Viorel Andronic, si alti sase subordonati de-ai sai au fost arestati de judecatorii Curtii de Apel Bacau pentru luare de mita si fals intelectual.

Politistii nu stiau ca procurorii DNA au montat o camera de supraveghere audio-video in autoturismul Logan cu care acestia mergeau pe teren. Practic, asa au aflat anchetatorii cum primeau si imparteau mita agentii de circulatie din Piatra Neamt. Timp de o luna, in perioada aprilie-mai 2016, politistii care au folosit Loganul pus sub supraveghere au primit 115 spagi. Soferii opriti in trafic pentru depasirea limitei de viteza sau pentru alte abateri de la regimul rutier au platit sume cuprinse intre 50 si 400 de lei.

Judecatorul care a emis mandatele de arestare preventiva pe numele politistilor acuzati de coruptie a constatat ca "faptele de luare de mita sunt savarsite zilnic, in cadrul oricarui schimb, indiferent de componenta echipajului de politie si reprezinta o practica raspandita printre toti lucratorii de politie care au fost repartizati sa efectueze servicii in perioada monitorizarii pe acea autospeciala, lucratori ce reprezinta jumatate din efectivul Biroului Rutier". Nu voiau sa ajunga in arest alaturi de hoti

Unii dintre agenti au incercat sa ii imbuneze pe magistrati sa nu emita mandatul de arestare, deoarece ar fi ajuns in arest alaturi de infractori. "Sustinerea avocatului lui Miziligeanu Bogdan Eugen referitoare la necesitatea realizarii unei distinctii sau diferente de tratament intre inculpatii din cauza - politisti - si "infractorii de rand" este nepertinenta, tocmai pentru ca infractiunea de luare de mita poate avea ca subiect activ politisti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro