RCS&RDS nu isi poate face propria retea de distributie a energie. Compania a pierdut in prima instanta procesul cu statul

RCS&RDS nu isi poate face propria retea de distributie a energie. Compania a pierdut in prima instanta procesul cu statul

Doua companii controlate de RCS&RDS, Delalina SRL si Foto Distributie SRL, au dat anul trecut in judecata Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Guvernul, Ministerul Energiei si Ministerul Economiei, precum si trei filiale de distributie ale Enel (E-Distributie Banat, E-Distributie Muntenia si E-Distributie Dobrogea), dar si Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord, din cauza ca nu le-au fost acordate licentele de distributie energie.

acum 38 luni (21 Apr 2017)

Doua companii controlate de RCS&RDS, Delalina SRL si Foto Distributie SRL, au dat anul trecut in judecata Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Guvernul, Ministerul Energiei si Ministerul Economiei, precum si trei filiale de distributie ale Enel (E-Distributie Banat, E-Distributie Muntenia si E-Distributie Dobrogea), dar si Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord, din cauza ca nu le-au fost acordate licentele de distributie energie. Distributie Transilvania Nord a sumei de 35.000 lei, cheltuieli de judecata", arata decizia publicata pe postalul instantelor de judecata.

"Cererea de exercitare a caii de atac se depune la Curtea de Apel Bucuresti", mai arata decizia.

La jumatate lunii martie a anului trecut, ANRE a respins solicitarea societatilor Delalina si Foto Distributie de acordare a licentei pentru distributia energiei electrice, motivand decizia prin nerespectarea, de catre cele doua societati, a mai multor prevederi din legislatia in vigoare.

Cele doua entitati controlate de grupul RCS&RDS au actionat in instanta Guvernul, ANRE, ministerele Energiei si Economiei, trei filiale de distributie ale Enel si Electrica Distributie Transilvania Nord, una dintre filialele Electrica.

Ordinul contestat de RCS&RDS prevede, la articolul 5, ca firmele care au contracte de concesiune a serviciului de distributie a energiei, cum ar fi Enel si Electrica, au dreptul exclusiv sa presteze in respectivele regiuni.

"Pe durata de valabilitate a licentei, titularul licentei are dreptul exclusiv sa presteze serviciul de distributie a energiei electrice, in conditiile reglementarilor in vigoare, in zona definita in conditiile specifice asociate licentei, folosind reteaua electrica de distributie pe care o detine in calitate de proprietar sau cu orice alt titlu legal, prevazuta in conditiile specifice asociate licentei, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro