RCA-ul pentru transportatori a crescut cu peste 50%, in ultimul an

RCA-ul pentru transportatori a crescut cu peste 50%, in ultimul an

Din controlul efectuat de ASF la cele noua societati autorizate sa vanda polite RCA, avand ca obiect modul de determinare a categoriilor de riscuri omogene, modul si corectitudinea estimarii daunei medii si a frecventei daunelor, precum si calitatea si corectitudinea datelor si a metodelor actuariale folosite de catre asiguratori, au fost identificate neregularitati in cazul societatilor Carpatica Asig si City Insurance, care se afla deja in programe de redresare, in timp ce in cazul Asirom a fost prelungit termenul de remediere pana la 15 august 2016.

acum 91 luni (19 Jul 2016)

Prima medie RCA pentru transportatori a crescut cu 52,7% in ultimele 12 luni, se arata intr-un comunicat de presa al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Astfel, prima medie pentru mijloacele de transport de persoane s-a situat in iunie la 3.458 de lei, fiind cu 14,24% mai mare decat in iunie 2015. Pentru segmentul cuprins intre 7,5 si 16 tone, prima medie RCA a fost, in luna iunie, de 2.207 lei, cu 11,85% mai mare decat in iunie 2015, in timp ce, in cazul autoutilitarelor, cu masa de pana la 3,5 tone cresterea anuala a primei medii a fost de 15,4%.

Din controlul efectuat de ASF la cele noua societati autorizate sa vanda polite RCA, avand ca obiect modul de determinare a categoriilor de riscuri omogene, modul si corectitudinea estimarii daunei medii si a frecventei daunelor, precum si calitatea si corectitudinea datelor si a metodelor actuariale folosite de catre asiguratori, au fost identificate neregularitati in cazul societatilor Carpatica Asig si City Insurance, care se afla deja in programe de redresare, in timp ce in cazul Asirom a fost prelungit termenul de remediere pana la 15 august 2016. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro