Razvan Nicolescu si-a dat demisia din Guvern, iar Energia revine la ministerul Economiei: "Ponta mi-a spus ca doreste numirea unui ministru politic"

Razvan Nicolescu si-a dat demisia din Guvern, iar Energia revine la ministerul Economiei:

Si ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Florin Jianu, a anuntat ca portofoliul IMM-urilor va fi alipit la cel al Economiei si va fi condus politic, motiv pentru care el nu va mai face parte din Guvern, nefiind un om politic, ci un tehnocrat. Premierul Victor Ponta a declarat astazi ca in sedinta coalitiei de guvernare de diseara nu se va discuta despre portofolii, ci despre viitorul program de guvernare si ca abia maine de dimineata vor continua negocierile.

acum 91 luni (13 Dec 2014)

Mi-a comunicat ca isi doreste un nou concept: lipirea, din nou, a departamentului de energie la Ministerul Economiei si numirea unui ministru politic. I-am comunicat ca nu ma intereseaza nici o alta functie publica in Romania si l-am rugat sa continue reformele incepute in energie: finalizarea strategiei energetice intrata in ultima sa faza, imbunatatirea eficientei companiilor de stat, cresterea transparentei si a integritatii, depolitizarea sectorului, atragerea tinerilor in administratia care gestioneaza sectorul energetic", a scris Razvan Nicolescu pe Facebook.

Si ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Florin Jianu, a anuntat ca portofoliul IMM-urilor va fi alipit la cel al Economiei si va fi condus politic, motiv pentru care el nu va mai face parte din Guvern, nefiind un om politic, ci un tehnocrat.

Anuntul retragerii din Guvern a fost postat sambata de ministrul Florin Jianu, pe pagina sa de Facebook. Nu m-a interesat si nu ma intereseaza nicio alta functie, nu am alergat dupa niciuna, nu o voi face nici de acum inainte.

Premierul Victor Ponta a declarat astazi ca in sedinta coalitiei de guvernare de diseara nu se va discuta despre portofolii, ci despre viitorul program de guvernare si ca abia maine de dimineata vor continua negocierile.

Potrivit unor surse, citate de Realitatea, Aurelia Cristea urmeaza sa-si anunte demisia din functia de ministru pentru Dialog Social.

Potrivit unor surse, fostul ministru al Economiei in Guvernul Ponta II, Andrei Gerea, ar putea prelua din nou portofoliul, dar intr-o formula care sa cuprinda si atributiile ministrului delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, ca urmare a intrarii la guvernare a PLR.

Andrei Gerea ar urma sa ii inlocuiasca atat pe Constantin Nita, cat si pe Razvan Nicolescu si sa preia Economia.

Surse guvernamentale au declarat, in presa, ca negocierile dintre premierul Victor Ponta si Cal... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro