Razboiul RCA continua, soferii ameninta ca vor protesta in martie, exact ca si ciobanii, la Parlament, fata de scumpiri

Razboiul RCA continua, soferii ameninta ca vor protesta in martie, exact ca si ciobanii, la Parlament, fata de scumpiri

Companiile de transport cer parlamentarilor sa opreasca, prin lege, cresterea preturilor asigurarilor, a declarat presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania, Vasile Stefanescu, citat de news.ro. Miercuri, ASF a admis ca problema preturilor politelor RCA este una reala, anuntand ca a decis sa oblige sapte dintre cele noua firme de asigurari care emit polite RCA sa reanalizeze metodele folosite pentru stabilirea tarifelor si sa justifice modul de calcul, apoi sa transmita noile tarife rezultate catre ASF.

acum 71 luni (26 Feb 2016)

Companiile de transport cer parlamentarilor sa opreasca, prin lege, cresterea preturilor asigurarilor, a declarat presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania, Vasile Stefanescu, citat de news.ro.

Transportatorii si-au exprimat in repetate randuri nemultumirea, in ultimele luni, legata de scumpirea chiar si de cateva ori a politelor de asigurare de raspundere civila auto (RCA).

"Parlamentul sa introduca un articol in lege prin care sa protejeze cetatenii acestei tari de scumpirea RCA.

Transportatorii care fac parte din COTAR nu sunt de acord cu afirmatiile reprezentantilor ASF, care sustin ca pretul politelor de asigurare nu a crescut decat cu cel mult 50%, ei prezentand cazuri in care pretul a avut salturi si de 200%.

Reamintim ca., in decembrie 2015, COTAR a organizat un protest in Capitala si cateva mii de soferi au blocat Piata Victoriei pentru a a-si exprima nemultumirea fata de cresterea semnificativa a tarifelor RCA. Ar putea fi blocate orase si sosele

Transportatorii ameninta ca vor organiza si alte forme de protest, in cazul in care nu obtin satisfactie din partea autoritatilor.

Miercuri, ASF a admis ca problema preturilor politelor RCA este una reala, anuntand ca a decis sa oblige sapte dintre cele noua firme de asigurari care emit polite RCA sa reanalizeze metodele folosite pentru stabilirea tarifelor si sa justifice modul de calcul, apoi sa transmita noile tarife rezultate catre ASF.

Decizia vine in urma unor controale efectuate de catre inspectorii ASF la societatile de asigurari care emit polite RCA. Pilonul legii RCA, compensarea directa

Intre timp, prim-vicepresedintele ASF, Cornel Coca-Constantinescu, a declarat ca proiectul privind politele RCA vizeaza compensarea directa, astfel incat asiguratul pagubit intr-un accident sa se po... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro