Razboiul laicizarii Statului. Arbitru: Justitia

Razboiul laicizarii Statului. Arbitru: Justitia

> Curtea de Apel Constanta a decis scoaterea IPS Teodosie de sub controlul judiciar, in cazul luarii de mita si pastrarea controlului judiciar in cazul subventiilor APIA pentru ferma Nazarcea. 2 - Acuzatia de luare de mita de 500 de euro a fost fondata pe o filmare a cuiva care incearca sa ii dea IPS Teodosie banii, iar prelatul spune ca NU VREA acesti bani.

acum 40 luni (24 Oct 2016)

>

Curtea de Apel Constanta a decis scoaterea IPS Teodosie de sub controlul judiciar, in cazul luarii de mita si pastrarea controlului judiciar in cazul subventiilor APIA pentru ferma Nazarcea.

Insa, la iesirea din sala de sedinta, unde s-a judecat contestarea controlului judiciar, atat IPS Teodosie, cat si avocata Maria Vasii au facut declaratii pentru presa, pe care le aveti inregistrate mai jos (sursa: Ziua de Constanta)

Urmarind declaratiile, eu unul inteleg ca asistam la un moment foarte important in societatea noastra, prin definirea mai clara a relatiei dintre Biserica-Presa-DNA. Daca instanta decide ca sunt reale, va fi o premiera in istoria Justitiei romanesti: presa capata atributii de procuror in obtinerea unor dovezi.

Daca instanta decide ca materialele nu sunt relevante, atunci presa devine mincinoasa, credibilitatea fiindu-i grav afectata, alaturi de credibilitatea DNA, care s-a bazat pe presa. Asta pentru ca au cercetat si documentele Arhiepiscopiei, din moment ce comunicatul DNA stipuleaza "folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete", dar probabil materialele de presa li s-au parut mai relevante.

2 - Acuzatia de luare de mita de 500 de euro a fost fondata pe o filmare a cuiva care incearca sa ii dea IPS Teodosie banii, iar prelatul spune ca NU VREA acesti bani. Daca instanta considera acuza reala, DNA va creste in credibilitate, iar romanii vor incepe un razboi al filmatului pe rupte in diverse situatii de conflict, sperand ca orice filmulet le poate da dreptate in fata instantei.

Ca o paranteza, dincolo de cazul in sine, cea mai mare provocare actuala la adresa Bisericii ramane capitalismul, deoarece constat ca banul (capitalul), legal si moral folosit, pare ca devine "ochiul diavolului" numai in tinda Bisericii, in rest toti alearga nestingheriti dupa el (ba unii chiar sunt laudati pentru asta). Cum s-ar zice, Biserica a fost... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro