Razboiul invizibil: ce vrea Moscova in schimbul asistentei militare oferite unei Europe incapabile de a se apara

> De peste doua saptamani, este intr-o continua crestere intensitatea confruntarilor dintre teroristii din organizatiile "Republica Populara Donetk" si "Republica Populara Lugansk", pe de o parte, si trupele ucrainene, pe de alta parte. Din moment ce teroristii pro-rusi au capatat tot mai mult curaj si se pregatesc pentru o ofensiva de amploare care va avea loc in curand, dupa cum afirma Kievul, iar Rusia trimite din nou convoaie "umanitare" de camioane de mare tonaj in Donbass, poate ca detaliile au fost deja negociate si intelegerea de principiu a fost deja agreata de parti.

acum 88 luni (21 Nov 2015)

>

De peste doua saptamani, este intr-o continua crestere intensitatea confruntarilor dintre teroristii din organizatiile "Republica Populara Donetk" si "Republica Populara Lugansk", pe de o parte, si trupele ucrainene, pe de alta parte. Practic, in ultimele zile am fost martori la reinceperea unor campanii masive de bombardament, cu zeci de reprize pe zi, si la confruntari armate intre grupuri de diversiune si cercetare ale teroristilor si fortele ucrainene. Acordul de incetare a focului este violat sistematic, incat se poate spune ca astazi el a ajuns complet ineficient si depasit. Unii vor spune ca trebuie negociate alte acorduri, alte intelegeri, insa eu consider ca orice acord de incetare a focului negociat cu teroristii din "DNR" si "LNR" si girat de Rusia, va avea soarta celui de acum, care se numeste "Minsk 2", deoarece prima intelegere, "Minsk 1", fusese incalcata intr-un mod similar la inceputul anului 2015.

Acum, sa incercam sa intelegem de ce se intampla asta acum, de ce in acest mod si ce va urma.

Interventia militara a Rusiei in Siria nu a fost privita cu ochi buni de catre SUA si alte puteri occidentale atunci cand a inceput, in urma cu peste o luna. Limitandu-se doar la raiduri aeriene si cateva bombardamente de pe nave de razboi, rusii au vrut sa demonstreze intregii lumi ca pot actiona cu forta, in mod independent, si ca reprezinta o entitate care nu mai poate fi ignorata de nimeni. In acelasi registru se inscrie si decizia de a utiliza bombardierele strategice rusesti (care n-au mai fost folosite pana acum in razboaie). Problema Rusiei este, insa, ca la fel ca de atatea ori in toata istoria ei, spune una si face alta. Atacuri teroriste precum cel produs in avionul rusesc din Egipt care s-a prabusit in peninsula Sinai, precum si atentatele de la Paris si cele cateva amenintari ulterioare din Franta si Germania, au instaurat un climat de panica nu doar pentru populatia statelor Europei Occidentale, ci si pentru multi dint... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro