Razboiul din umbra al Rusiei contra Casei Albe

Intruziunea tot mai profunda a piratilor in corespondenta electronica a presedintelui Obama si a sistemelor Casei Albe a fost considerata atat de grava incat functionarii s-au reunit mai multe saptamani aproape zilnic dupa ce a fost descoperita si, potrivit anchetei asupra acestui subiect, ingrijorarea este determinata de faptul ca atacul ar proveni din Rusia, probabil din partea guvernului rus, un responsabil american precizand ca este vorba de "unul din actorii cei mai sofisticati pe care i-am vazut pana acum". Pistele duc spre guvernul rus Oficialii americani au refuzat sa dezvaluie faptul ca aceste atacuri informatice contra corespondentei presedintelui Obama ar proveni din partea Rusiei, dar diverse surse apropiate anchetei subliniaza ca ele intervin intr-un moment dominat de tensiuni cu Rusia generate de anexarea Crimeii, prezenta trupelor si armelor sale in estul Ucrainei si repetarea patrulelor militare in Europa, care amintesc de Razboiul Rece.

acum 79 luni (26 Apr 2015)

New York Times citeaza responsabili americani care au recunoscut ca hackeri rusi au obtinut acces la sistemele informatice ale Casei Albe anul trecut si pot citi e-mailurile neclasificate ale presedintelui Obama.

Corespondenta prin mail a lui Barack Obama nu mai este un secret pentru piratii rusi inca de anul trecut, dar recent atacurile lor au devenit mai intruzive si mai ingrijoratoare, conform unei anchete, subliniaza publicatia americana.

Casa Alba este bombardata zilnic cu atacuri cibernetice, nu numai din partea Rusiei si Chinei, dar majoritatea sunt usor de contracarat. Casa Alba, Departamentul de Stat, Pentagonul si agentiile de informatii si-au adunat materialele in cadrul unui sistem numit JWICS (Joint Worldwide Intelligence Communication System), un sistem top-secret, si "informatiile secrete compartimentate" care circula in mediul guvernamental cuprind imagini si grafice, iar inalti responsabili americani declara ca piratii nu au penetrat acest sistem.

Intruziunea tot mai profunda a piratilor in corespondenta electronica a presedintelui Obama si a sistemelor Casei Albe a fost considerata atat de grava incat functionarii s-au reunit mai multe saptamani aproape zilnic dupa ce a fost descoperita si, potrivit anchetei asupra acestui subiect, ingrijorarea este determinata de faptul ca atacul ar proveni din Rusia, probabil din partea guvernului rus, un responsabil american precizand ca este vorba de "unul din actorii cei mai sofisticati pe care i-am vazut pana acum".

Nu a fost dezvaluit numarul e-mailurilor presedintelui care au fost citite de pirati, nici importanta continutului lor, dar se precizeaza ca nu au fost accesate decat cele care nu sunt clasificate secrete.

In octombrie, descoperirea piratarii corespondentei presedintelui a dus la o inchidere partiala a sistemului de mesagerie al Casei Albe si paruse ca piratii au fost expulzati din acest sistem.

Una din curiozitatile atacurilor asupra Casei Alb... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro