Razboiul din PNL care ii da aripi lui Ponta

Aparitia in spatiul public a inregistrarilor cu discutiile purtate de liderii liberali la o intalnire informala din teritoriu accentueaza intrebarile cu privire la functionarea noului PNL, dar si la capacitatea celor doua jumatati ale opozitiei de a lasa deoparte mai vechile diferende pentru a-si atinge obiectivele comune. Aceasta deoarece, tot pe surse, se recunoaste ca discutii precum cele de la Bistrita se intampla destul de frecvent, si intr-o tabara si in cealalta, pe motiv ca si liberalii, si pedelistii vizeaza o consolidare a propriei pozitii in cadrul noului PNL, in perspectiva alegerilor interne din 2017. Iar modul in care au decurs lucrurile, pana acum, ii confera sefului PSD suficienta munitie: motiunea de cenzura, anuntata initial pentru luna februarie, nu a fost depusa nici pana acum, programul de guvernare al PNL este inca necunoscut (si a fost serios sabotat de noul Cod fiscal propus de Guvern), iar opozitia nu a reusit sa ameninte serios majoritatea parlamentara din jurul PSD.

acum 93 luni (11 May 2015)

Aparitia in spatiul public a inregistrarilor cu discutiile purtate de liderii liberali la o intalnire informala din teritoriu accentueaza intrebarile cu privire la functionarea noului PNL, dar si la capacitatea celor doua jumatati ale opozitiei de a lasa deoparte mai vechile diferende pentru a-si atinge obiectivele comune.

Mai multe inregistrari publicate la sfarsitul saptamanii trecute au confirmat ceea ce, pe surse, se spunea de ceva vreme in mediile politice si jurnalistice, si anume ca apele in noul PNL nu sunt tocmai linistite si ca exista voci liberale care se opun mentinerii lui Catalin Predoiu in postura de premier al noii formatiuni. Confirmarea a venit prin vocea vicepresedintelui PNL Teodor Atanasiu, surprins la o intalnire a liberalilor din judetul Bistrita, la care au participat si Alina Gorghiu, copresedinte al PNL, si Marian Petrache, secretar general al PNL si sef al CJ Ilfov.

Din inregistrarile publicate de site-ul stiripesurse.ro aflam ca, desi democrat-liberalii au servit PNL in batalia pentru Cotroceni, fuziunea a reprezentat "un compromis", iar fostii pedelisti vor ramane doar cu "iluzia" ca vor da premierul in eventualitatea ca opozitia reuseste rasturnarea Guvernului Ponta. "Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Nu in ultimul rand, tot din inregistrari aflam strategia liberalilor pentru obtinerea majoritatii parlamentare si pentru a avea un scor cat mai bun la alegerile din 2016.

De precizat ca nimeni din partea PNL nu a pus la indoiala veridicitatea inregistrarilor.

Explicatii si calcule pentru aplanarea conflictului

Secretarul general liberal Marian Petrache a declarat ieri, pentru "Romania libera", ca strategia noului PNL nu s-a schimbat si nu se va schimba, in ciuda afirmatiilor facute la Bistrita de Teodor Atanasiu. Eu lucrez cu el sa scoatem la tipografie, pentru Consiliul National (din 23 mai, de la Pitesti - n.r.), in vreo 5.000 de exemplare, forma finala a programului de guvernare", ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro