RAZBOIUL DE SAPTE ZILE. Liviu Dragnea si-a luat Guvernul inapoi. Seful PSD, casting pentru noul premier

PSD si ALDE au obtinut doar 241 de voturi pentru motiunea de cenzura, fata de cele 233 necesare. Votul de ieri a demonstrat ca Liviu Dragnea are majoritate, dar a pierdut teren in Parlament, fata de cele 295 de voturi pe care le-a obtinut in ianuarie, la instalarea Guvernului Grindeanu. Patru variante de premier De altfel, in interiorul PSD, Dragnea pare sa renunte, cel putin pentru o vreme, la postura de lider autoritar. Aplaudat de cinci ori, la sedinta PSD de ieri, care a urmat motiunii de cenzura, Dragnea a promis ca va lasa partidul sa aleaga intre mai multe variante pentru postul de premier. *Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului.

acum 63 luni (22 Jun 2017)

Liviu Dragnea a pierdut teren in Parlament si are o majoritate la limita.

Debarcarea lui Sorin Grindeanu din functia de premier, prin motiunea de cenzura aprobata ieri, deschide negocierile pentru instalarea unui nou guvern. Votul de ieri demonstreaza ca situatia din Parlament este pe muchie de cutit. PSD si ALDE au obtinut doar 241 de voturi pentru motiunea de cenzura, fata de cele 233 necesare. Votul de ieri a demonstrat ca Liviu Dragnea are majoritate, dar a pierdut teren in Parlament, fata de cele 295 de voturi pe care le-a obtinut in ianuarie, la instalarea Guvernului Grindeanu. Practic, in aceste conditii nu se mai poate vorbi de o majoritate parlamentara 100% sigura pentru Liviu Dragnea. Presedintele Klaus Iohannis are, teoretic, o marja destul de larga de manevra. Despre "decapitarea" lui Grindeanu: Dragnea n-a suportat sa se nasca un alt lider

Insa, surse din PSD afirmau ca, pentru a-si consolida pozitia, Liviu Dragnea nu vrea sa ii sanctioneze pe toti parlamentarii social-democrati care nu l-au sprijinit la motiunea de cenzura. "Ar putea fi exclusi din PSD doar cei care au fost radicali, precum Nicolae Banicioiu, dar s-ar putea da dovada de indulgenta in cazul altor parlamentari", au afirmat surse din PSD. Dragnea a anuntat, ieri, ca soarta acestora depinde de organizatiile locale iar CEX va interveni doar daca filialele judetene nu vor lua o decizie.

Patru variante de premier

De altfel, in interiorul PSD, Dragnea pare sa renunte, cel putin pentru o vreme, la postura de lider autoritar. Aplaudat de cinci ori, la sedinta PSD de ieri, care a urmat motiunii de cenzura, Dragnea a promis ca va lasa partidul sa aleaga intre mai multe variante pentru postul de premier.

Pe lista candidatilor pregatita de Liviu Dragnea se afla patru nume. Seful PSD a creionat si profilul viitorul premier: "Sa fie un om corect, responsabil, care sa nu fie aventurier, sa aiba capacitatea de implementare a programului de guvernare, un... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro