Razboiul de la Opera continua. Protestele au dus la anularea operei "Falstaff". Artistii, in frunte cu Tiberiu Soare, l-au asteptat toata seara pe ministru VIDEO

Razboiul de la Opera continua. Protestele au dus la anularea operei

Miercuri, la ora 15.00, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, anuntase pe pagina sa oficiala de Facebook "o intalnire la sediul Operei cu angajatii institutiei pentru a prezenta solutia agreata la care s-a ajuns in urma discutiilor recente". Decizia sa de ultim moment de a nu se mai prezenta a provocat un "protest spontan" printre angajatii stransi de chemarea ministrului in legendara sala de 1000 de locuri a "lacasului de cultura". Intr-un comunicat de presa remis la ora 19.25, Opera Nationala Bucuresti (ONB) a motivat situatia prin faptul ca "o parte din personalul Operei Nationale Bucuresti si domnul Tiberiu Soare, impreuna cu persoane din afara institutiei invitate special la protest, au ocupat scena si sala de spectacole, sustinand discursuri, acordand interviuri reprezentantilor presei si facand revendicari care nu tin de competenta managementului".

acum 94 luni (20 Apr 2016)

Miercuri, la ora 15.00, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, anuntase pe pagina sa oficiala de Facebook "o intalnire la sediul Operei cu angajatii institutiei pentru a prezenta solutia agreata la care s-a ajuns in urma discutiilor recente". Decizia sa de ultim moment de a nu se mai prezenta a provocat un "protest spontan" printre angajatii stransi de chemarea ministrului in legendara sala de 1000 de locuri a "lacasului de cultura". In cadrul protestului s-au rostit afirmatii extrem de dure la adresa fostei conduceri ("Razvan Ioan Dinca si Alina Moldovan", actualmente cercetati penal), a aripii "Johan si Alina Kobborg" (coregraful danez si Alina Cojocaru, logodnica sa), acuzati ca nu respecta legile tarii, si a actualului ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu. Intr-un moment de impact emotional, sala a cantat in corpore celebrul Cor al Robilor din opera "Nabucco" de Giuseppe Verdi, pentru ca, dupa cum a afirmat mezzosoprana Claudia Maru-Hanghiuc, "suntem sclavi pe plantatie de la sosirea ca director a lui Razvan Ioan Dinca".

Soare, acuzat de rebeliune

Tiberiu Soare FOTOGRAFII: David Muntean VIDEO: Florin Ghioca

Impartiti intre optiunile de a se deplasa in masa la sediul Ministerului Culturii, pentru a cere demisia lui Vlad Alexandrescu, si a ramane in sala de spectacole, protestatarii au decis sa stea acolo pana cand ministrul va veni in persoana sa-i asculte, asa cum a promis. Prin urmare, spectacolul cu opera "Falstaff", tot de Verdi, care trebuia sa inceapa la ora 19.00, nu s-a mai putut tine, desi spectatorii (cumparatori de bilet) s-au prezentat in mod normal. De exemplu, aproximativ 50 de elevi de la Colegiul National "Mihai Viteazul" din Ploiesti, care ar fi trebuit sa asiste la spectacol, in cadrul programului "Scoala Altfel", asteapta in foaier.

Intr-un comunicat de presa remis la ora 19.25, Opera Nationala Bucuresti (ONB) a motivat situatia prin faptul ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro