Razboiul cibernetic impotriva Statului Islamic

Razboiul cibernetic impotriva Statului Islamic

Ultimul grup de hackeri care a promis o riposta dura impotriva SI este Anonymous, potrivit unui anunt facut public dupa atentatele din 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morti si 350 de raniti, cel mai grav atac terorist din istoria Frantei. Serviciile de informatii "apreciaza acest ajutor din exterior", da asigurari Michael Smith, un consilier in problematici de terorism pe langa Congresul american, care joaca rolul de intermediar intre hackeri - ale caror activitati sunt ilegale indiferent de obiectivul lor - si agentiile de securitate.

acum 86 luni (30 Nov 2015)

Ultimul grup de hackeri care a promis o riposta dura impotriva SI este Anonymous, potrivit unui anunt facut public dupa atentatele din 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morti si 350 de raniti, cel mai grav atac terorist din istoria Frantei. Cei de la Anonymous au dat asigurari ca au inchis deja mii de conturi apartinand jihadistilor pe Twitter.

Si altii actioneaza de mai mult timp in secret contra armatei electronice a Statului Islamic, inchizand de asemenea mii de conturi sau colectand informatii pe retelele de socializare.

"Actionam ca un serviciu de informatii", dezvaluie directorul Ghost Security Group, care prefera sa ramana anonim din motive de securitate.

Serviciile de informatii "apreciaza acest ajutor din exterior", da asigurari Michael Smith, un consilier in problematici de terorism pe langa Congresul american, care joaca rolul de intermediar intre hackeri - ale caror activitati sunt ilegale indiferent de obiectivul lor - si agentiile de securitate.

Potrivit lui Michael Smith, informatiile colectate de Ghost Security au permis, de exemplu, dejucarea unui atentat in Tunisia, in iunie anul trecut. Retelele de socializare, mai cooperante

FBI nu a dorit sa comenteze, dar generalul David Petraeus, arhitectul contrainsurectiei in Irak si in Afganistan, a salutat recent aceasta contributie intr-un interviu acordat revistei Foreign Policy. Dar legile americane sunt atat de constrangatoare incat sunt sigur ca Guvernul este in secret multumit, asa cum sunt si eu".

Cele trei societati sunt mult mai cooperante de aproximativ un an, noteaza activistii cibernetici, chiar daca ele refuza sa se exprime in public referitor la acest subiect.

Facebook interzice de-acum orice apologie facuta terorismului, YouTube elimina in cateva ore inregistrarile video care contin scene de violenta, in timp ce Twitter n... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro