Razboi informational impotriva Romaniei: un caz-scoala. "Transilvania nu este pamant romanesc"

Razboi informational impotriva Romaniei: un caz-scoala.

> Pentru azi, am ales cateva elemente componente ale foartei importante campanii de dezinformare al carei scop este propagarea informatiei care trebuie sa devina convingere si, ca atare, sa se substituie realitatii, ca "Transilvania nu este pamant romanesc", ca trebuie sa devina autonoma, ca istoric apartine de drept unei entitati statale alta decat Romania si ca este cazul ca, in fine, minoritatea maghiara sa poata fi eliberata de cosmarul genocidului cultural si operatiunilor de purificare etnica organizate in mod constant si criminal de catre guvernantii statului roman. Constructia dezinformarii a urmat toti pasii de manua, iar ultima nota a fost pusa, inspre stiinta si demonstratie, de presedintele UDMR care, cetatean roman fiind si beneficiar al tuturor privilegiilor asigurate de fostele si prezentele sale inalte demnitati politice platite din buzunarul contribuabilului roman, transmite cu seninatate ca nu are ce sarbatori pe 1 Decembrie, nu e o zi de bucurie, ci de mare tristetie pentru domnia-sa. Sarcina lor de serviciu, cum scrie in manual, este sa disemineze informatii foarte usor de preluat, pastile facil de inghitit, organizate astfel incat, asa cum se petrece acum, sa ocupe majoritar spatiul retelelor de socializare, dar si al celorlalte situri, cele considerate "serioase", unde sunt trimise alte seturi de informatii, unele de tip academic, alele fiind luari de pozitie ale unor oameni de cultura deveniti agenti de influenta ai unor puteri neprietene.

acum 29 luni (12 Sep 2017)

>

Pentru azi, am ales cateva elemente componente ale foartei importante campanii de dezinformare al carei scop este propagarea informatiei care trebuie sa devina convingere si, ca atare, sa se substituie realitatii, ca "Transilvania nu este pamant romanesc", ca trebuie sa devina autonoma, ca istoric apartine de drept unei entitati statale alta decat Romania si ca este cazul ca, in fine, minoritatea maghiara sa poata fi eliberata de cosmarul genocidului cultural si operatiunilor de purificare etnica organizate in mod constant si criminal de catre guvernantii statului roman. La un nivel superior, mare atentie la acest lucru, apare repetat obsesiv mesajul privind responsabilitatea ce ar reveni statului roman pentru operatiunile respective, ceea ce ne trimite, cel putin in teoria realatiilor internationale, inspre competenta Curtilor internationale de justitie care judeca asemenea fapte criminale, puse in aceeasi categorie cu genocidul, crimele de razboi sau crimele impotriva umanitatii.

Sigur ca nu este asa, dar pentru responsabilii care coordoneaza aceste campanii de dezinformare locale, regionale si globale, realitatea istorica nu este considerata decat o perceptie care trebuie modificata la nivelul receptorului final, adica audientele nationale, regionale si globale. Daca va fi o campanie destul de intensa si pe o perioada suficient de indelungata, atunci exista posibilitatea ca setul ostil de imagini, informatii si mesaje transmis de propaganda respectiva sa devina realitatea la care sa se raporteze audientele tinta, moment in care orice altceva devine propaganda dusmanoasa. Cu atat mai usor va fi daca, asa cum s-a intamplat de atatea ori in cazul istoriei noastre mai vechi sau mai recente, decidentii nostri vor actiona cu teama de a "nu deranja", escamotand sau minimalizand problemele reale, facandu-se ca nu vad si nu aud ceea ce se intampla.

Transivania este ungureasca este mesajul de pe un asemenea site de propaganda (angelfire),... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro