Razboi informational: cum vor sa indeparteze rusii Republica Moldova de Romania

Razboi informational: cum vor sa indeparteze rusii Republica Moldova de Romania

Documentele descoperite de "Cyberhunta" si "Ukrainian Cyber Alliance" face lumina asupra modului in care Rusia duce razboaie hibride impotriva altor state, in special Polonia, Ucraina, Republica Moldova, relateaza deschide.md. Din acest punct de vedere, apare necesitatea privind crearea in orasul Chisinau, unde sunt concentrate resursele mass-media de baza, organizatiile de tineret si studentesti, cercurile de intelectuali si clasa de mijloc, a unei baze pentru o propaganda fortata", se mentioneaza in document.

acum 69 luni (24 Feb 2017)

Documentele descoperite de "Cyberhunta" si "Ukrainian Cyber Alliance" face lumina asupra modului in care Rusia duce razboaie hibride impotriva altor state, in special Polonia, Ucraina, Republica Moldova, relateaza deschide.md.

Unul dintre documente are drept scop organizarea suportului politico-informational pentru mentinerea la distanta a Republicii Moldova fata de Romania, noteaza sursa citata.

Portalul Informnapalm atrage atentia asupra a doua proiecte foarte importante, si anume "Moldova nu e Romania" si "Ucraina nu e UE".

Autorii propun, in special, "crearea unei comunitati patriotice de bloggeri care activeaza in diverse medii virtuale pentru solutionarea rapida a sarcinilor informationale si propagandistice privind apararea suveranitatii Moldovei, ca stat pro-rus, orientat spre Uniunea Economica Eurasiatica".

Patriotismul este asimilat, in acest context, identitatii politice moldovenesti, care se afla in opozitie fata de integrarea europeana si unionism si in acord cu o Moldova eurasiatica si prorusa. Diferenta este ca acest grup de bloggeri urmeaza sa demonstreze faptul ca imaginea Ucrainei nu poate fi separata de imaginea Rusiei.

Adnotarea

"Trebuie sa cream in randul populatiei moldovenesti imaginea unei Romanii agresive, imperialiste, care incearca sa impuna conceptul fals de fraternitate. Din acest punct de vedere, apare necesitatea privind crearea in orasul Chisinau, unde sunt concentrate resursele mass-media de baza, organizatiile de tineret si studentesti, cercurile de intelectuali si clasa de mijloc, a unei baze pentru o propaganda fortata", se mentioneaza in document. Totusi, zonele de baza mentionate in proiect sunt Chisinaul, suburbiile sale, orasul Balti si Gagauzia.

Grupurile tinta

Potrivit statisticii pentru luna mai 2015, in Republica Moldova exista aproximativ 2... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro