Razboi electoral in Gorj: PNL acuza PSD ca a dat bani, mancare si bautura pentru voturi

Razboi electoral in Gorj: PNL acuza PSD ca a dat bani, mancare si bautura pentru voturi

(...) In urma analizarii sesizarilor depuse si vizionarii inregistrarii audio-video, Biroul Electoral de Circumscriptie Judeteana nr.20 Gorj retine urmaroarea situatie de fapt: in incinta unui local, la aceeasi masa se afla presedintele PSD, organizatia judeteana Gorj, Florin Carciumaru, candidat la alegeri pe listele Senatului la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 impreuna cu cetateni ai comunitatii rome, discursul acestuia referindu-se la solutionarea unor probleme de ordin administrativ si edilitar gospodaresc, respectiv demolarea unor imobile proprietatea cetatenilor de etnie roma si continuarea in 2017 a proiectelor initiate in anul 2016. Inregistrarile audio prezinta dialogul purtat intre doua persoane de sex masculin a caror identitate nu este prezentata, retinandu-se din discutiile purtate ca s-ar fi oferit sume de bani cuprinse intre 200 si 1.000 de lei, in scopul convingerii cetatenilor dintr-o anumita comunitate sa voteze cu o formatiune politica", se arata in sesizarea BECJ Gorj care a fost trimisa Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu, pentru efectuarea de cercetari fata de Florin Carciumaru. Aceste practici arata cat de slabi si de disperati sunt reprezentantii PNL Gorj, insa daca ar sta de vorba cu cetatenii, ar afla ca oamenii sunt satui de astfel de porniri obosite si bolnave, pe care liberalii le au", se arata intr-un comunicat de presa al PSD Gorj.

acum 90 luni (7 Dec 2016)

PNL Gorj a sesizat BEJ, dupa ce in posesia liberalilor au ajuns o serie de inregistrari audio si video. Acuzatiile PNL constau in faptul ca, la intalnirea de la restaurant, liderilor romilor li s-a oferit mancare si bautura, dar si sume de bani pentru a aduce voturi pentru PSD.

"Exista suspiciunea rezonabila privind savarsirea infractiunii de corupere a alegatorilor prevazuta de art. 386 Cod Penal, prin oferirea de bani, bunuri si anumite foloase pentru a fi votata lista de candidati PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. (...) In urma analizarii sesizarilor depuse si vizionarii inregistrarii audio-video, Biroul Electoral de Circumscriptie Judeteana nr.20 Gorj retine urmaroarea situatie de fapt: in incinta unui local, la aceeasi masa se afla presedintele PSD, organizatia judeteana Gorj, Florin Carciumaru, candidat la alegeri pe listele Senatului la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 impreuna cu cetateni ai comunitatii rome, discursul acestuia referindu-se la solutionarea unor probleme de ordin administrativ si edilitar gospodaresc, respectiv demolarea unor imobile proprietatea cetatenilor de etnie roma si continuarea in 2017 a proiectelor initiate in anul 2016.

Inregistrarile audio prezinta dialogul purtat intre doua persoane de sex masculin a caror identitate nu este prezentata, retinandu-se din discutiile purtate ca s-ar fi oferit sume de bani cuprinse intre 200 si 1.000 de lei, in scopul convingerii cetatenilor dintr-o anumita comunitate sa voteze cu o formatiune politica", se arata in sesizarea BECJ Gorj care a fost trimisa Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu, pentru efectuarea de cercetari fata de Florin Carciumaru. Conform PNL, la intalnirea de la restaurant a participat o persoana controversata, Iulian Costel Paraschiv, cercetat penal in dosarul privind frauda din fondurile europene. Conform procurorilor, Paraschiv Iulian Costel este cercetat pentru schimbarea, fara respectarea prevederilor legale,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro