Razboi declarat in clanul Le Pen

43 de ani dupa ce a co-fondat Frontul National, Jean-Marie Le Pen a fost suspendat din partid de biroul executiv prezidat de fiica sa, Marine Le Pen, care conduce in prezent formatiunea de extrema dreapta, si un adevarat razboi intre cei doi face ravagii in media, tatal declarand ca isi reneaga fiica. Evenimentele de luni si aceasta decizie spectaculoasa vor antrena si alte consecinte pentru acest partid cu ambitii de a ajunge prima formatiune politica a tarii si cunoscut pentru relatiile cu Moscova si finantarile primite de la regimul Putin.

acum 103 luni (6 May 2015)

43 de ani dupa ce a co-fondat Frontul National, Jean-Marie Le Pen a fost suspendat din partid de biroul executiv prezidat de fiica sa, Marine Le Pen, care conduce in prezent formatiunea de extrema dreapta, si un adevarat razboi intre cei doi face ravagii in media, tatal declarand ca isi reneaga fiica.

Reunit luni la Nanterre, biroul executiv al partidului a decis suprimarea titlului de "presedinte de onoare", creat in 2011 pentru batranul tribun, Jean-Marie Le Pen. Jean-Marie Le Pen s-a vazut suspendat din calitatea de membru al FN si biroul executiv va decide in viitor reintegrarea sa sau, dimpotriva, excluderea definitiva. Evenimentele de luni si aceasta decizie spectaculoasa vor antrena si alte consecinte pentru acest partid cu ambitii de a ajunge prima formatiune politica a tarii si cunoscut pentru relatiile cu Moscova si finantarile primite de la regimul Putin. Desigur ca pentru acesti bani FN trebuie sa duca in UE o -politica favorabila Rusiei, ca sa nu uitam ca Marine Le Pen, o admiratoare a liderului rus, a promis la europarlamentare ca va distruge institutiile europene din interior. Ramane de vazut cum vor reactiona aparatul si baza adeptilor frontisti, in randul carora Jean-Marie Le Pen si-a pastrat o relativa popularitate. Unele cadre istorice ar putea sa nu vada cu ochi buni ofensiva generala impotriva co-fondatorului formatiunii extremiste in timp ce nepoata lui, tanara deputata Marion Marechal-Le Pen, cunoscuta ca fiind foarte apropiata de bunicul sau, ar putea sa-si retraga candidatura de pe listele regionale ale PACA. "Nu vreau sa imi asum toate declaratiile, toate urile, disputele de o forta de -neconceput ce risca sa se -produca".

Inainte ca deciziile biroului executiv sa fie cunoscute, o alta instanta a definitivat marginalizarea "Batranului", de altfel cunoscut pentru derapajele sale verbale extremiste si xenofobe. Furios, "tradat", "tratat in mod scandalos", Jean-Marie Le Pen nu cedeaza si a declarat presei ca se opune pentru m... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro