Raw food sau alimentatia considerata sinonimul sanatatii vesnice

Raw food sau alimentatia considerata sinonimul sanatatii vesnice

Denumirea raw vegan sau raw food inseamna alimentatia vegana fara foc (vegana = fara ingredient de origine animala, ci doar vegetala), in care alimenele de baza sunt: Legumele, intr-o varietate cat mai larga, dar in special leguminoasele pline de clorofila; Germenii si vlastarii, surse majore de proteine complexe, usor de asimilat si de digerat atat vara, cat si pe timp friguros; De aceea, avem o asa mare nevoie in corp de hrana aducatoare de enzime digestive vii, pline de energie si putere.

acum 117 luni (12 Sep 2014)

In mare parte, cei care intra in categoria "raw food-istilor" din intreaga lume consuma si un procent mic de hrana gatita vegana sau vegetariana.

Poti fi si 100% raw atunci cand corpul este pregatit sa ia o asemenea decizie fara intoarcere si dupa o perioada de intermediere de cativa ani buni, in care se combina mancarea gatita vegana cu cea raw.

Denumirea raw vegan sau raw food inseamna alimentatia vegana fara foc (vegana = fara ingredient de origine animala, ci doar vegetala), in care alimenele de baza sunt:

Legumele, intr-o varietate cat mai larga, dar in special leguminoasele pline de clorofila;

Germenii si vlastarii, surse majore de proteine complexe, usor de asimilat si de digerat atat vara, cat si pe timp friguros;

Semintele si nucile sunt, de asemenea, surse de proteine si acizi grasi esentiali;

Fructele naturale in proportie destul de mica, dar si din cele uscate in mod natural, fara coloranti sau zahar;

Superalimentele, cum ar fi algele marine, care reprezinta sursa cea mai complexa de minerale din lume, si pana la prafuri vegetale deshidratate, bogate in nutrienti complecsi.

Cu toate aceste ingrediente se pot face variatii si combinatii corecte din punct de vedere nutritional, deosebite si pe gusturile gurmanzilor. De ce sa consumam raw food?

Este o sursa unica de enzime necesare. Din pacate, corpurile noastre au un numar limitat de enzime si este nevoie in permanenta de realimentarea depozitului.

Enzimele din mancarea naturala sunt distruse atunci cand hrana este incalzita sau gatita la o temperatura mai mare de 40 de grade C, iar vitaminele si mineralele sunt distruse in proportie de pana la 97%. Dupa masa ne vom simti letargici, somnorosi si obositi, aceste simptome fiind niste semne clare care indica un lucru sigur: stomacul se straduieste, prin consumarea de energie pretioasa, sa digere materia fara viata, lipsita de vitamine, minerale si enzime, numita de noi manca... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro