Ravinder Takkar, CEO Vodafone Romania: "Romanii consuma foarte mult si platesc putin"

Ravinder Takkar, CEO Vodafone Romania:

El reaminteste de reglementari si de taxe, dar si de anumite limite ale retelelor. Nu poti aplauda cu o singura mana, ai nevoie de doua Telekom si Digi, cele doua schimbari majore In conditiile in care vorbim de consolidare, ii amintesc lui Ravinder Takkar de cele doua momente esentiale pentru piata romaneasca - lansarea Telekom si agresivitatea pe piata a DigiMobil. Asteptam de la ei sa stea in piata si sa fie rationali si sa functioneze ca un business rational care investeste in piata", spune Takkar despre Telekom si ii taxeaza pe acestia amintind de clientii confuzi ai Cosmote sau Romtelecom. In ceea ce priveste Digi, pozitionarea lor ca operator low-cost si cu o politica de pret agresiva, pare a fi legat de ceea ce spunea Takkar in privinta ratiunii. Fata in fata cu tarifele de roaming Ravinder Takkar nu se teme de scaderea tarifelor de roaming, prin alinierea acestora la tarifele locale.

acum 98 luni (11 Dec 2014)

"A fost un inceput de an greu. Pe 1 aprilie s-au micsorat tarifele de interconectare de la 3 eurocenti la un eurocent. A doua provocare a fost taxa pe constructii speciale introdusa de Guvern. Organele de reglementare ne-au scazut veniturile, iar Guvernul a adaugat si o taxa suplimentara", explica Ravinder Takker, tintind catre ANCOM si Guvern.

Asa a inceput interviul cu Ravinder Takkar, de la etajul 10 al cladirii Vodafone din Piata Charles de Gaulle din Bucuresti. Fata de alti CEO de companii mari, Takkar e volubil, crescut in scoala americana si vorbeste relaxat, desi foarte taios. Facem o volta in timp spre finalul cronologic al interviului si Takkar revine la surpriza pe care a avut-o la sosirea in Romania.

"Sunt surprins ca noi, o industrie care promoveaza cresterea economica a tarii, care aduce productivitate oamenilor si afacerilor, nu primim atentia cuvenita si meritele necesare in cadrul organelor de reglementare", spune Takkar. El reaminteste de reglementari si de taxe, dar si de anumite limite ale retelelor. Dar cand vorbim de reteaua fixa, organele de reglementare refuza sa deschida accesul. O piata cu prea multi operatori

Poate surprinzator, Ravinder Takkar a spus ca piata are prea multi operatori, iar apoi a vorbit despre consolidare.

Pentru el, aceasta consolidare e importanta pentru ca pentru consumatori e foarte greu sa aleaga intre patru operatori, iar acestia din urma sa aiba si profit. E o tara foarte competitiva fata de dimensiunea pietei", spune Takkar. "Consolidarea nu poate avea loc de catre un singur operator. Nu poti aplauda cu o singura mana, ai nevoie de doua. Suntem deschisi pentru consolidare si cand aceasta va sosi, vom fi un jucator pe piata", spune Takkar. Inseamna acest lucru cumpararea unui alt jucator de pe piata. In 2014 s-a zvonit achizitionarea RCS&RDS, dar cum era de asteptat, americanul nu comenteaza zvonurile, dar reitereaza ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro