Raul cel mare si binele cel mic

Am auzit, de la colegi din tara, ca Antena 3 se straduieste sa inteleaga de ce a pierdut Victor Ponta alegerile, ca nu a plagiat, nu a mintit si nu a facut nimic neobisnuit fata de anul 2012, cand a fost ales cu exact aceeasi biografie. De asta o schimbare de lege care anihila si ce mai ramasese din cazul contra lui, deja castigat in instanta de fond, nu a fost dusa de PSD pana la capat, desi in avantajul lor, iar persoane din anturajul lui Train Basescu primisera resurse sa se bata pentru locul trei, in idea ca lui KJ i se vor rupe picioarele, romaneste, si ei vor deveni candidatii unici ai dreptei in turul doi (dementa, ca oricum nu ar fi castigat ei contra lui Ponta). Legea aministiei si gratierii, MCV-ul si sprijinul DNA erau deci toate adoptate de KJ cand Monica si trupa de zgomote a inceput sa ne someze intre cele doua tururi (nu se ostenisera sa citeasca), ocazie cu care i-am informat ca totul era deja organizat si ca asemenea somatii faceau doar serviciul de demobilizare, dand impresia ca candidatul nostru e un criminal care se conformeaza doar pus cu spatele la zid.

acum 71 luni (19 Nov 2014)

Am auzit, de la colegi din tara, ca Antena 3 se straduieste sa inteleaga de ce a pierdut Victor Ponta alegerile, ca nu a plagiat, nu a mintit si nu a facut nimic neobisnuit fata de anul 2012, cand a fost ales cu exact aceeasi biografie. De asta o sa le explic azi, de dragul istoriei recente, ce s-a intamplat, in fapte si cifre.

Pe 28 iulie anul trecut, dupa o vara grea cu turneu de cercetare latino-american si repaus medical fortat mi-am petrecut prima zi de vacanta la Bucuresti vizitand pe Avocatul Poporului. Eram purtatoarea unei petitii semnate de peste o mie de oameni din domeniul educatiei, care nu fusesera consultati la schimbarea prin ordonanta de urgenta a legii in peste saptezeci de puncte. Ciorbea nu intentiona sa faca nimic, si desi, iesind, eram mai calma ca tineretul, si hotarata sa ii dau zece zile sa vorbeasca cu Ponta, la care trimisesem lista de semnaturi, mi-am spus ca, daca asemenea canale sunt inchise, nu ne mai ramane pe viitor decat sa cucerim presedintia ca sa avem un canal de recurs la monopolul politic. Acest lucru s-a intamplat pentru ca electoratul lor vechi si potential a imbratisat clar aceste pozitii, iar Antonescu a inteles ca ori urmeaza electoratul, ori partidul dispare, ca nu era loc si de el pe electoratul captiv sarac al PSD.

Lucrurile au inceput sa se deruleze rapid cand am aflat ca Victor Ponta nu va face nimic, Avocatul Poporului avea indicatii sa nu miste in front, iar contra lui Johannis, evaluat demult de mine pe baza de sondaje si performanta la Sibiu ca fiind unicul contracandidat cu potential se incheiase un pact blatist intre pontisti si basisti, cu misiunea de a-I sabota candidatura sub pretextul unor probleme legale. De asta o schimbare de lege care anihila si ce mai ramasese din cazul contra lui, deja castigat in instanta de fond, nu a fost dusa de PSD pana la capat, desi in avantajul lor, iar persoane din anturajul lui Train Basescu primisera resurse sa se bata pentru locul trei, in idea ca lui KJ i... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro