Rata cu gutui, un preparat boieresc. Combinatia culinara care ofera savoare mancarii
Cand carnea este aproape patrunsa, asta insemnand o prajire la foc moderat de 30-40 de minute, punem gutuile peste ea in cratita si continuam prajirea, tot sub capac, pentru alte 15 minute, adaugand o ceasca de apa si putin vin. Punem apoi cuisoarele, scortioara, sucul de lamaie si cel de la o portocala, adaugand si 50 de grame de unt peste rata si gutui.
Primul pas este sa pregatim rata pentru preparare termica, asta insemnand eviscerare si portionare in bucati potrivite.
-pasta de tomate-50 de grame;
-zeama de la o lamaie;
-sucul de la o portocala;
"Dupa ce am inceput sa prajim rata, adaugam putin vin, acoperim cu un capac si lasam preparatul sa se patrunda, sa se soteze bine. Este bine sa o incercam din cand in cand, ca nu cumva carnea sa se caramelizeze mai mult decat este necesar", explica Nichi Maracine, maestru de arta culinara.
Cand carnea este aproape patrunsa, asta insemnand o prajire la foc moderat de 30-40 de minute, punem gutuile peste ea in cratita si continuam prajirea, tot sub capac, pentru alte 15 minute, adaugand o ceasca de apa si putin vin.
Punem apoi cuisoarele, scortioara, sucul de lamaie si cel de la o portocala, adaugand si 50 de grame de unt peste rata si gutui. Pasta de tomate se amesteca cu faina si restul de vin, rezultand lezonul, o combinatie de ingrediente care se adauga la finalul preparatului pentru a-i da o savoare deosebita.
"Preparatul va fi lasat la foc inca 10-15 minute pentru ca aromele sa se intrepatrunda, dupa care adaugam restul de unt ramas, incheind procesul termic dupa alte cinci minute", detaliaza maestrul Michi Maracine. Preparatul nu are nevoie de o garnitura pentru ca acest rol il au gutuile. Sunt persoane care lasa gutuile sa se inmoaie mai mult in cratita pana se transforma intr-o pasta, pe care o paseaza, mancand apoi preparatul cu legume.
Totul tine de gust, insa cand vine vorba de vinul pe care il puteti servi alaturi de acest preparat boieresc, se recomanda un Cabernet Sauvignon. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro