Rasturnare de situatie: Jericho, fratele leului Cecil, NU a murit

Jericho, fratele leului Cecil, trăiește, a transmis un cercetător de la Universitatea Oxford, care a dat de urma animalului și l-a fotografiat pentru a demonstra că este in viață, potrivit CNN. Citește și: Stomatologul care l-a ucis pe leul Cecil iși cere scuze, dar nu față de Zimbabwe Presupusa moarte a lui Jericho vine după ce lumea a fost scandalizată de uciderea leului Cecil, un animal protejat prin lege, de către un stomatolog.

acum 86 luni (2 Aug 2015)

Jericho, fratele leului Cecil, trăiește, a transmis un cercetător de la Universitatea Oxford, care a dat de urma animalului și l-a fotografiat pentru a demonstra că este in viață, potrivit CNN. Mai mult, Forța Specială pentru Conservarea Mediului din Zimbabwe, care a confirmat pentru CNN că leul Jericho a fost ucis de braconieri, și-a retras afirmațiile duminică.

Citește și: Nou masacru: Și fratele leului Cecil, impușcat de braconieri

Șeful Forței Speciale pentru Conservarea mediului din Zimbabwe, Jonny Rodrigues, a declarat că a avut loc o confuzie la mijloc.

Sambătă, au apărut mai multe informații in presă, potrivit cărora fratele leului Cecil, omorat in urmă cu cateva zile de un stomatolog, a fost și el omorat intr-o partidă de vanătoare ilegală din Zimbabwe.

Citește și: Scandal internațional: Cel mai faimos leu din Zimbabwe, UCIS de un american, in timpul unei partide ILEGALE de vanătoare

Atunci, șeful Forței Speciale pentru Conservarea mediului din Zimbabwe a confirmat pentru CNN moartea lui Jericho.

"Cu dezgust și tristețe vă informăm că Jericho, fratele leului Cecil, a fost omorat in jurul orei 16.00", a scris Forța Specială pentru Conservarea mediului din Zimbabwe, pe Facebook.

Totuși, mai tarziu, un cercetător de la Oxford care il umărea pe Jericho a declarat, pentru CNN, că leul este in viață și in mișcare, potrivit datelor de pe GPS-ul animalului.

Citește și: Stomatologul care l-a ucis pe leul Cecil iși cere scuze, dar nu față de Zimbabwe

Presupusa moarte a lui Jericho vine după ce lumea a fost scandalizată de uciderea leului Cecil, un animal protejat prin lege, de către un stomatolog. Zimbabwe incearcă să obțină extrădarea dentistului Walter Palmer, acuzat alături de alte persoane de faptul că au vanat ilegal animalul și l-au ucis.

Leul Cecil, cel mai cunoscut leu dintr-un parc natural din Zi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro