Rasturnare de situatie in dosarul in care este judecat Puiu Popoviciu: unul dintre inculpati declara ca numirea procurorilor din acest caz a fost ilegala

Rasturnare de situatie in dosarul in care este judecat Puiu Popoviciu: unul dintre inculpati declara ca numirea procurorilor din acest caz a fost ilegala

Curtea de Apel Bucuresti a judecat, joi, un nou termen al procesului in care Puiu Popiviciu si fostii sefi de la DGIPI si DGA Cornel Serban si Petru Pitcovici au fost trimisi atunci in judecata, alaturi de alte opt persoane, pentru fapte de coruptie in legatura cu tranzactionarea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) Bucuresti.

acum 48 luni (7 Apr 2016)

Curtea de Apel Bucuresti a judecat, joi, un nou termen al procesului in care Puiu Popiviciu si fostii sefi de la DGIPI si DGA Cornel Serban si Petru Pitcovici au fost trimisi atunci in judecata, alaturi de alte opt persoane, pentru fapte de coruptie in legatura cu tranzactionarea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) Bucuresti. La acest termen, Petru Pitcovici le-a spus magistratilor ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) care s-au ocupat de acest caz au fost numiti ilegal in functie si nu aveau niciun drept sa il ancheteze sau sa fie prezenti in sala de judecata, arata Digi24. Era nevoie ca procurorii de caz sa treaca de examinari medicale si psihice, lucru care este cerut de lege si nu s-a facut. Procurorul DNA prezent la sedinta a aratat ca cererea lui Pitcovici este inadmisibila si ca "cel mult" poate fi incadrata ca o cerere de recuzare si a cerut ca acesta sa fie intrebat de instanta daca doreste recuzarea judecatorului Bogdan Ion Tudoran.

In replica, Pitcovici a precizat ca nu vrea recuzarea magistratului care il judeca si a precizat ca, daca cererea sa nu este analizata corespunzator, se poate considera de catre justitiabili ca sunt cercetati si judecati de "niste aprozaristi". Pitcovici a cerut magistratului sa admita cererea sa si sa constate nulitatea tuturor probelor adunate de magistratii care l-au cercetat in acest caz.

Puiu Popoviciu, trimis in judecata

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu si fostii sefi de la DGIPI si DGA Cornel Serban si Petru Pitcovici au fost trimisi atunci in judecata, alaturi de alte opt persoane, pentru fapte de coruptie in legatura cu tranzactionarea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) Bucuresti.

Procurorii au stabilit ca prin aceste fapte s-a produs statului un pre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro