Rasturnare de situatie in cazul jurnalistului rus declarat ucis la Kiev. Arkadii Babcenko, prezentat viu la TV. De ce i-a fost inscenata moartea

Rasturnare de situatie in cazul jurnalistului rus declarat ucis la Kiev. Arkadii Babcenko, prezentat viu la TV. De ce i-a fost inscenata moartea

Jurnalistul rus Arkadi Babcenko a aparut intr-o conferinta de presa la televiziunea ucraineana, politistii explicand ca totul a fost o inscenare a serviciilor secrete ucranene. Seful serviciilor secrete ucrainene, Vasil Hritak, a precizat ca vestea mortii lui Babcenko a fost anuntata in scopul de a-l proteja de aplicarea unui plan de asasinare.

acum 26 luni (30 May 2018)

Jurnalistul rus Arkadi Babcenko a aparut intr-o conferinta de presa la televiziunea ucraineana, politistii explicand ca totul a fost o inscenare a serviciilor secrete ucranene.

Informatia vine dupa schimburi dure de replici intre Moscova si Kiev, autoritatile ucrainene acuzandu-i pe rusi de uciderea jurnalistului, iar acestia din urma afirmand ca nu au nimic de-a face cu acest caz.

La cateva ore de la acest anunt, serviciile secrete ucrainene l-a prezentat pe Babcenko intr-o transmisiune in direct.

Jurnalistul sustine ca nu are nicio legatura cu aceasta poveste si le-a multumit serviciilor secrete pentru ca i-au salvat viata.

Potrivit primelor informatii, serviciile secrete ucrainene au aflat despre o posibila tentativa de ucidere a lui Babcenko si au reusit sa o evite.

Seful serviciilor secrete ucrainene, Vasil Hritak, a precizat ca vestea mortii lui Babcenko a fost anuntata in scopul de a-l proteja de aplicarea unui plan de asasinare.

"Potrivit informatiilor primite de serviciile secrete ucrainene, uciderea jurnalistului rus Arkadii Babcenko a fost ordonata de serviciile secrete rusesti", a declarat Hritak.

Babcenko si-a cerut scuze, declarand: "Am fost nevoit sa imi ingrop prietenii si colegii de mai multe ori si stiu sentimentul".

"Imi prezint scuze in special fata de sotia mea, Olecika.

Vestea uciderii lui Babcenko a fost data marti seara de Anton Gerascenko, un politician ucrainean cu legaturi in serviciile secrete.

"Cand Arkadi a deschis usa apartamentului, ucigasul l-a impuscat de mai multe ori in spate", a scris Gerascenko pe Facebook.

Potrivit autoritatilor, jurnalistul a fost impuscat de trei ori si a murit in drum spre spital.

Arkadii Babcenko, 41 de ani, este cunoscut publicului rus pentru ca a p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro