Raspunsul dat de procurorul general al Romaniei Comisiei de ancheta privind alegerilor din 2009

Raspunsul dat de procurorul general al Romaniei Comisiei de ancheta privind alegerilor din 2009

UPDATE Procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, a reactionat pe Facebook referitor la comentariile aparute in spatiul public in legatura cu solicitarea Comisiei parlamentare de ancheta a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009. In ceea ce priveste invitatia adresata de comisia parlamentara de ancheta pe aceasta tema, Kovesi a precizat ca a solicitat un punct de vedere de la CSM si ca asteapta un raspuns.

acum 84 luni (27 Jul 2017)

UPDATE Procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, a reactionat pe Facebook referitor la comentariile aparute in spatiul public in legatura cu solicitarea Comisiei parlamentare de ancheta a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009.

Reactia lui Lazar vine dupa ce Oana Florea, presedintele Comisiei parlamentare de ancheta a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009,a dclarat ca va trimite o scrisoare si catre Ministerul Justitiei in care solicita sprijin in demersul de a obtine de la Parchetul dosarul clasat care viza alegerile prezidentiale. "Chiar catre Ministerul justitiei vom trimite astazi o solicitare in a ne sprijini pentru a obtine de la Parchetul general dosarul clasat", a spus Oana Florea. Postarea lui Augustin Lazar

"Ministerul Public este preocupat de respectarea principiului cooperarii loiale intre institutiile si autoritatile statului si nu are intentia de a sfida alte institutii, in pofida speculatiilor sau interpretarilor emotionale lansate in spatiul public", a declarat Augustin Lazar. "Cererea ridica o problema de drept, respectiv definirea limitelor legale si a cadrului cooperarii loiale, care trebuie sa se faca cu respectarea Constitutiei si a legilor in vigoare, avand in vedere specificul activitatii judiciare", sustine Lazar. 430 din 21 iunie 2017 se prevede ca: "activitatea unei comisii de ancheta nu are nici o tangenta cu o ancheta judiciara".

Procurorul sef al DNA Codruta Kovesi a declarat, intr-un interviu pentru Ziare.com, intrebata in legatura cu prezenta in casa lui Gabriel Oprea in seara alegerilor prezidentiale din 2009, ca nu comenteaza cancanuri si ca nu a facut nimic care ar fi putut influenta rezultatul scrutinului. In ceea ce priveste invitatia adresata de comisia parlamentara de ancheta pe aceasta tema, Kovesi a precizat ca a solicitat un punct de vedere de la CSM si ca asteapta un r... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro