Raspunsul Comisiei Europene la acuzatiile lui Liviu Dragnea. "Urmarim indeaproape legile anticoruptie"

Raspunsul Comisiei Europene la acuzatiile lui Liviu Dragnea.

"Minciuna dusa picatura cu picatura si de aici, din tara si de la Bruxelles si de catre europarlamentari, dar si de catre functionari de acolo. Presedintele si prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker si Frans Timmermans, au dat publicitatii, saptamana trecuta, o declaratie comuna in care isi exprima ingrijorarea fata de evolutiile recente din Romania si subliniaza ca CE avertizeaza din nou cu privire la pericolul regresarii si va analiza in detaliu modificarile finale aduse legilor justitiei.

acum 73 luni (30 Jan 2018)

"Comisia Europeana a urmarit indeaproape procesul parlamentar din Romania si evolutia discutiilor privind legile anticoruptie pe parcursul a multe luni. Suntem in contact regulat cu Guvernul roman, Parlamentul, sistemul judiciar si societatea civila, prin Mecanismul de Cooperare si Verificare in curs", este raspunsul Comisiei Europene, citat de realitatea.net.

"Minciuna dusa picatura cu picatura si de aici, din tara si de la Bruxelles si de catre europarlamentari, dar si de catre functionari de acolo.

"Din declaratiile recente ale noului premier - si asta era cu o zi inainte de 24 ianuarie, doamna Dancila nu facuse niciun fel de declaratii - a evitat presa Viorica Dancila - rezulta ca in timpul mandatului sau guvernul va solicita rapiditate in ceea ce priveste atat adoptarea legilor justitiei, care sunt adoptate, cat si o versiune revizuita a Codului penal si de procedura penala. Sigur ca mie nu mi se pare absolut deloc corect si cinstit fata de Romania, asta e ideea", a adaugat presedintele Camerei Deputatilor.

Presedintele si prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker si Frans Timmermans, au dat publicitatii, saptamana trecuta, o declaratie comuna in care isi exprima ingrijorarea fata de evolutiile recente din Romania si subliniaza ca CE avertizeaza din nou cu privire la pericolul regresarii si va analiza in detaliu modificarile finale aduse legilor justitiei. Independenta sistemului judiciar romanesc si capacitatea sa de a combate in mod eficace coruptia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Romanii puternice in cadrul Uniunii Europene", se arata in declaratie.

Juncker si Timmermans amintesc ca o conditie esentiala pentru a putea renunta treptat la mecanismul de cooperare si de verificare (MCV) este ca progresele realizate pana acum in cadrul acestuia sa fie ireversibile. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro