Raspuns la hotararea judecatoreasca negativa cu privire la analgezicele Nurofen comercializate in Australia

Raspuns la hotararea judecatoreasca negativa cu privire la analgezicele Nurofen comercializate in Australia

Nurofen ia la cunostinta decizia Curtii Federale a Australiei cu privire la ambalajul analgezicelor Nurofen. Aceasta situatie se refera doar la Australia si nu este valabila pentru alte tari sau regiuni, inclusiv Romania, asadar toate medicamentele Nurofen vor continua sa fie disponibile in Romania, neexistand schimbari ale ambalajului.

acum 102 luni (15 Dec 2015)

Nurofen ia la cunostinta decizia Curtii Federale a Australiei cu privire la ambalajul analgezicelor Nurofen.

Aceasta situatie se refera doar la Australia si nu este valabila pentru alte tari sau regiuni, inclusiv Romania, asadar toate medicamentele Nurofen vor continua sa fie disponibile in Romania, neexistand schimbari ale ambalajului.

In unele tari precum Australia, in care medicamentele fara prescriptie medicala (OTC) pot fi cumparate din magazine ce comercializeaza bunuri de larg consum, fara a avea sfatul farmacistului, ambalajele specifice unui anumit tip de durere ajuta pacientii, permitandu-le alegerea neasistata a medicamentelor si auto-medicatia efectuata intr-un mod responsabil.

Medicamentele afectate de hotarare reprezinta 5% din gama Nurofen din Australia, iar ambalajele agreate cu Agentia Australiana vor fi inlocuite cu ambalaje corespunzatoare in cel mai scurt timp. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro