Rascoala la Penitenciarul Iasi. Detinutii au ocupat curtea inchisorii, au dat foc unei celule si striga "Jos comunistii!"

Rascoala la Penitenciarul Iasi. Detinutii au ocupat curtea inchisorii, au dat foc unei celule si striga

O masina de pompieri a fost trimisa la Penitenciarul Iasi pentru a stinge incendiul provocat de detinuti FOTO Ionut Benea Din comunicatul penitenciarului lipseste insa informatia ca o parte dintre detinutii revoltati s-au urcat pe un acoperis din curtea inchisorii, imagine surprinsa de ziarisii aflati la intrarea in inchisoare, intr-un moment in care poarta penitenciarului a fost deschisa pentru a face loc unei Ambulante SMURD. De asemenea, persoanele private de libertate au strigat ca mancarea pe care o primesc in penitenciar nu este buna si ca au conditii de cazare foarte proaste, fiind inghesuiti in celule si obligati sa doarma pe saltele pline de plosnite.

acum 80 luni (12 Jul 2016)

Numarul detinutilor revoltati n-a fost facut public pana in dupa-amiaza zilei de marti, 12 iulie. Oficialii penitenciarului vorbesc despre faptul ca cei revoltati "si-au exprimat verbal nemultumiri legate de conditiile de detentie si conducerea unitatii". In acelasi timp, in cursul serii de 11 iulie, oficialii penitenciarului au transmis un comunicat de presa in care au spus ca revolta din penitenciar a fost domolita. Pentru prevenirea unor eventuale evenimente negative si pentru restabilirea ordinii, personalul aflat in serviciu a actionat si va interveni gradual, in functie de comportamentul manifestat de detinuti, cu respectarea tuturor prevederilor legale.

O masina de pompieri a fost trimisa la Penitenciarul Iasi pentru a stinge incendiul provocat de detinuti FOTO Ionut Benea

Din comunicatul penitenciarului lipseste insa informatia ca o parte dintre detinutii revoltati s-au urcat pe un acoperis din curtea inchisorii, imagine surprinsa de ziarisii aflati la intrarea in inchisoare, intr-un moment in care poarta penitenciarului a fost deschisa pentru a face loc unei Ambulante SMURD. Oficialii inchisorii sustin ca in dimineata zilei de 12 iulie au protestat in jur de 200 de detinuti si ca spre amiaza ar mai fi ramas doar 9, cu care s-ar continua negocierile.

Rude ale detinutilor adunate in fata Penitenciarului Iasi FOTO Ionut Benea

Detinuti urcati pe un acoperis din curtea interioara a Penitenciarului Iasi FOTO Ionut Benea

Detinuti acuza ca "mascatii" din puscarie ii bat fara motiv. De asemenea, persoanele private de libertate au strigat ca mancarea pe care o primesc in penitenciar nu este buna si ca au conditii de cazare foarte proaste, fiind inghesuiti in celule si obligati sa doarma pe saltele pline de plosnite. De asemenea, detinutii au mai strigat de la geamuri si ca angajati ai unitatii ar fi implicati in fapte ilicite, cerand ca Ministerul Jus... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro