Rares, un elev din Barlad genial in aeronautica, a fost admis la cinci universitati britanice: "Nu e atat de greu cum se crede"

Rares, un elev din Barlad genial in aeronautica, a fost admis la cinci universitati britanice:

In selectia universitatii, tanarul a tinut cont mai ales de abilitatile pe care le are, de materiile la care a performat in liceu, dar si de castigurile salariale pe care le va avea in domeniu. STUDII UNIVERSITARE PE IMPRUMUT Potrivit statisticilor disponibile online, studentii de la University of Sheffield au fost unanim de acord privind gradul ridicat de satisfatie. Taxa anuala de studii este de 9.000 de lire, la care se adauga cheltuielile pentru cazare, bani de buzunar si altele.

acum 90 luni (19 Sep 2015)

Rares Rosca (19 ani), un tanar din Barlad, judetul Vaslui, a ales sa studieze inginerie aeronautica la University of Sheffield.

Absolvent al Colegiului National "Gheorghe Rosca Codreanu" din Barlad, Rares Rosca pleaca vineri, 18 septembrie, la University of Sheffield, cea mai titrata facultate de inginerie aeronautica din Anglia si pe locul 69 in top 100 al celor mai bune universitati din lume. In selectia universitatii, tanarul a tinut cont mai ales de abilitatile pe care le are, de materiile la care a performat in liceu, dar si de castigurile salariale pe care le va avea in domeniu.

"ANGLIA NU ERA O OPTIUNE PENTRU MINE"

Incurajat de parinti sa aleaga orice cariera numai sa faca in viata ceea ce ii place, Rares Rosca nu visa o cariera in inginerie aeronautica in primii ani de liceu. A urmarit sute de filme din toate categoriile, in special filme de arta. Asa ca s-a reorientat si a lasat filmul sa fie o pasiune de timp liber.

"Nu vreau sa fiu dependent de parinti si dupa facultate si stiu ca a fi regizor nu e confortabil din punct de vedere material. Am analizat materiile la care sunt cel mai bun, respectiv la matematica si la fizica, apoi am inceput sa analizez ofertele de la Facultatea Politehnica Bucuresti.

A PRIMIT DEJA OFERTE DE BURSA

In ianuarie 2015, a inceput sa caute pe internet informatii despre cele mai bune facultati de aeronautica din lume si i-au captat atentia ofertele din Marea Britanie. Intamplarea a facut ca atunci sa expire perioada de inscriere si s-a grabit sa aplice pe site-ul www.ucas.com, platforma online pe care se fac inscrierile la toate facultatile din Anglia. Este acceptata o singura scrisoare de intentie si o singura recomandare de la un profesor, asa ca nu putea sa acceseze facultati din mai multe domenii. Deja am primit scrisoare de la Royal Air Forces SUA cu o oferta de bursa.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro