Rares Bogdan, despre contractele Loteriei Romane: Era absolut normal ca DNA sa se implice

Rares Bogdan, despre contractele Loteriei Romane: Era absolut normal ca DNA sa se implice

"Eu am facut sapte editii, Jocuri de Putere, in care am anuntat marele tun de la Loterie si faptul ca statul roman, timp de 20 de ani, a fost pagubit de peste 1 mld. Era absolut normal ca DNA sa se implice in asta si vreau sa spun ca felicit din tot sufletul, aproape aplaud DNA pentru ca a facut acest pas, dar sper sa mearga mai adanc in cazul loteriei, pentru ca acolo este o pusculita cu bani publici si de fiecare data, cand ne-am apropiat, oameni din presa, de acest subiect, ni s-a atras atentia sa lasam subiectul in pace, pentru ca este un subiect care tine de serviiciile secrete.

acum 87 luni (6 Oct 2014)

"Eu am facut sapte editii, Jocuri de Putere, in care am anuntat marele tun de la Loterie si faptul ca statul roman, timp de 20 de ani, a fost pagubit de peste 1 mld. Romania probabil ca are suficient de bine rezolvate problemele si in invatamant - 300.000 nu au avut manuale pe mese, copii de clasa intai si a doua- dar asta e nimic probabil pentru cei care se gandesc ca putem sa ne lipsim de acesti bani. El a expirat, in 2013, in luna noiembrie, si surpriza cea mare ne-a oferit-o aceasta absolventa de Harvard, ceea ce ne dovedeste ca romanii pot sa distruga pana si o universitate din top 3, nu doar o tara sau o primarie. Pentru ca aceasta Ioana Petrescu, care probabil e absolventa de Harvard, desi ma indoiesc, a reusit performanta sa semneze prelungirea unui contract, impreuna cu Misu Manolache, fostul director al BCR din Ploiesti, omul de casa al lui Sebastian Ghita, prietenul cel mai bun al premierului Victor Ponta, candidat la Presedintie din partea PSD. Acest domn Misu Manolache, impreuna cu aceasta surpriza, doamna Petrescu, au semnat prelungirea unui contract intr-un mod fraudulos, ilegal, cu Intralotul, asta dupa ce, la Jocuri de Putere, premierul Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea declarau "ca nu vor accepta", asta spuneau in ianurie 2013, cei doi prezenti la Jocuri de Putere, la acea vreme, spuneau, in emisiuni diferite, ca nu vor accepta prelungirea contractelor, pentru ca au fost paguboase pentru statul roman, iar grecii trebuie sa plece din Romania, Intralotul nu mai are ce cauta in Romania", a declarat Rares Bogdan.

Pe de alta parte, jurnalistul a precizat faptul ca ori de cate ori, cei din presa "s-au apropiat de acest subiect", li s-a atras atentia sa renunte la investigatie, intrucat "este un subiect care tine de serviiciile secrete".

"Doamna Petrescu, impreuna cu domnul Manolache, au semnat acest contract, nu au facut selectia sau oferta, nu au facut licitatie, prima data au prelungit cu 30 de zile, apoi cu 90 de zile, du... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro