Raportul la Legea defaimarii, redactat gresit. Doi deputati PSD, din Comisia juridica, cer o ancheta

Doi deputaţi PSD, membri ai Comisiei juridice, Ciprian Nica şi Daniel Florea, cer o anchetă pentru descoperirea persoanelor responsabile de redactarea greşită a unui amendament la proiectul Legii defăimării, in care se păstra sintagma "avere", atat pe site-ul Camerei Deptaţilor, cat şi pe documentele de lucru, potrivit Agerpres. Propunerile venite, observaţiile de la Consiliul legislativ, observaţiile de la Guvern, de la Consiliul Naţional al Discriminării, de la parlamentari au fost acceptate intr-o mare majoritate, legea este foarte clară, este foarte limpede şi eu ţin foarte mult la ea, pentru că este necesară pentru această ţară", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

acum 62 luni (12 Feb 2016)

Doi deputaţi PSD, membri ai Comisiei juridice, Ciprian Nica şi Daniel Florea, cer o anchetă pentru descoperirea persoanelor responsabile de redactarea greşită a unui amendament la proiectul Legii defăimării, in care se păstra sintagma "avere", atat pe site-ul Camerei Deptaţilor, cat şi pe documentele de lucru, potrivit Agerpres.

"In şedinţa Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor din data de 9.02.2016 a fost discutată, pe articole şi amendament cu amendament, şi adoptată in integralitatea ei Legea privind asigurarea toleranţei faţă de diferenţele de grup, iniţiată de deputatul Liviu Dragnea. Amendamentul iniţiatorului, aflat la punctul c) al articolului 1, definea grupul social ca fiind 'categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, varstă, rasă, religie, origine etnică, limbă maternă, tradiţii culturale, orientare sexuală, origine socială, dizabilităţi, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV /SIDA'.

Citeşte şi: Dragnea, noi precizări despre Legea defăimării: Liber la criticat politicieni

"In acelaşi timp, considerăm că se impune de urgenţă o anchetă administrativă, pentru a identifica persoanele care se fac responsabile de aceste greşeli inadmisibile şi pentru a preintampina alte asemenea incidente.

Preşedintele PSD, deputatul Liviu Dragnea, a declarat miercuri că in "Legea toleranţei" nu există niciun fel de prevedere care să limiteze libertatea de expresie, aceasta referindu-se la atacurile privind grupurile minoritare.

"Nu există niciun fel de prevedere in lege care să limiteze libertatea de expresie, nici in presă, nici pe reţele de socializare, cu atat mai puţin impotriva politicienilor. Prevederile referitoare la apartenenţa politică şi la avere au fost scoase, am fost de acord pentru că intr-adevăr puteau da naştere la interpretări. Propunerile venite, observaţiile de la Consil... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro