Raportul exploziv care arata cum au fost tocate fonduri uriase la Protectia Copilului Vaslui: investitii mascate, cazari exclusiviste, studii si telefoane

Raportul exploziv care arata cum au fost tocate fonduri uriase la Protectia Copilului Vaslui: investitii mascate, cazari exclusiviste, studii si telefoane

Mii de tone de combustibil consumat fara justificare Investitii supraevaluate, fragmentarea valorii contractelor pentru a fi atribuite direct, lucrari achitate fara a fi realizate, studii platite in mod nelegal angajatilor privilegiati,cazari exclusiviste in cazul deplasarilor in interes de serviciu, mii de tone de combustibil cheltuite fara justificare sunt cateva dintre neregulile descoperite si imputate de inspectorii Camerei de Conturi conducerii DGASPC Vaslui. Cauza abaterii o constituie managementul defectuos in incheierea si derularea contractelor de achizitii si nerespectarea in gestionarea fondurilor publice a principiilor de economicitate, eficienta si eficacitate", raport Camera de Conturi Vaslui Cazari la 4 stele, studii platite functionarilor Inspectorii Curtii de Conturi au mai constatat ca la nivelul DGASPC Vaslui au fost decontate fara temei legal studii universitare de masterat pentru mai multi angajati.

acum 60 luni (19 Nov 2017)

DGASPC Vaslui se afla intr-un colaps financiar fara precendent, cei peste 2.500 de angajati neincasandu-si salariile de doua luni. Neregulile care au dus la cheltuirea nejustificata a fondurilor publice sunt confirmate de un control al Camerei de Conturi Vaslui realizat in aceasta vara. Sotia fostului director al Camerei de Conturi ocupa, de ani buni, functia de sef al serviciului de aprovizionare din cadrul DGASPC Vaslui.

In urma incheierii misiunii de audit financiar, inspectorii Camerei de Conturi au intocmit un raport in care au consemnat deficientele constatate la DGASPC Vaslui.

DGASPC Vaslui este condusa de 17 ani de acelasi director: Ionel Stefanica Armeanu (foto jos), un apropiat al presedintelui Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Mii de tone de combustibil consumat fara justificare

Investitii supraevaluate, fragmentarea valorii contractelor pentru a fi atribuite direct, lucrari achitate fara a fi realizate, studii platite in mod nelegal angajatilor privilegiati,cazari exclusiviste in cazul deplasarilor in interes de serviciu, mii de tone de combustibil cheltuite fara justificare sunt cateva dintre neregulile descoperite si imputate de inspectorii Camerei de Conturi conducerii DGASPC Vaslui.

Cel mai mare prejudiciu, peste 1,7 milioane de lei, a fost descoperit in cazul modernizarii unui centru de plasament din subordinea DGASPC Vaslui, "Elena Farago" Barlad, care, in mod paradoxal, este nepopulat de mai multi ani. "Aceste lucrari au fost contractate prin achizitie directa cu un singur furnizor, echipa de audit constatand ca pentru aceste investitii a fost divizata valoarea contractelor, contrar normelor privind achizitile, aplicabile in 2015 si 2016, respectiv OUG 34/2006", se mentionaza in raportul Curtii de Conturi.

Astfel, la 31.12.2016, s-au identificat 870 de bonuri (50 lei valoarea unui bon n.r.) date in plu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro