RAPORT Romanii traiesc in "cutii de chibrituri umede" si cu toaleta in curte

RAPORT Romanii traiesc in

Umiditate excesiva datorita acoperisului sau zidurilor deficitare, lipsa unei bai, lumina naturala insuficienta sau toaleta in afara locuintei In continuare, sociologul afirma ca majoritatea tarilor stau mai bine la capitolul conditiilor de locuire pentru ca "urbanizarea care s-a realizat acolo a reprezentat un proces mai eficient in contrast cu normele comuniste/ceausiste care au efect asupra Romaniei chiar si dupa zeci si zeci de ani.

acum 42 luni (22 Mar 2018)

Acelasi raport arata ca tara noastra are si rata cea mai mare de cetateni care locuiesc in conditii severe (19,8%).

Si desi traim in case mici si fara conditii - fiind recunoscuti ca a doua cea mai saraca tara din Uniunea Europeana (dupa Bulgaria) - platim 40% din veniturile noastre pentru utilitati si intretinerea locuintei.

Locuintele din mediul rural, fara toalete in curte

"De departe, aspectul cel mai grav este cel al - un termen prin care Uniunea Europeana intelege supraaglomerarea si una dintre urmatoarele: umiditate excesiva datorita acoperisului sau zidurilor deficitare, lipsa unei bai, lumina naturala insuficienta sau toaleta in afara locuintei. Concret, acest lucru dovedeste ca locuintele din mediul rural sau din orasele foarte mici au in majoritate nu numai toaleta in curte, ci si conditii improprii din punct de vedere spatial, multe familii extinzandu-se ca numar de membri fara ca locuinta sa fie marita in consecinta", a explicat Mateescu.

Umiditate excesiva datorita acoperisului sau zidurilor deficitare, lipsa unei bai, lumina naturala insuficienta sau toaleta in afara locuintei

In continuare, sociologul afirma ca majoritatea tarilor stau mai bine la capitolul conditiilor de locuire pentru ca "urbanizarea care s-a realizat acolo a reprezentat un proces mai eficient in contrast cu normele comuniste/ceausiste care au efect asupra Romaniei chiar si dupa zeci si zeci de ani. In al doilea rand, in aceste tari, familiile cu venituri medii dispun de un capital mai mare pentru extinderea locuintei si alte lucrari de mentenanta. Relevanta este si ponderea mare a populatiei rurale, in special in est, unde conditiile de trai, inclusiv de locuire, in afara oraselor sunt sensibil mai grele. De asemenea, acestea s-au preocupat mai mult de reinnoirea spatiilor locative. Aici ma refer la capitalul si disponibilitatea investitorilor imobiliari de a inlatura locuinte vechi, improprii pentru locuire in se... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro