RAPORT Romania are niveluri de reciclare si compostare a deseurilor de 16%, mult sub media europeana

RAPORT Romania are niveluri de reciclare si compostare a deseurilor de 16%, mult sub media europeana

Concret, documentul arata ca sunt probleme si cu privire la calitatea aerului din Romania, astfel ca emisiile de poluanti atmosferici de aici au scazut semnificativ, incadrandu-se "in plafoanele nationale de emisie aplicabile in prezent".

acum 85 luni (7 Feb 2017)

Concret, documentul arata ca sunt probleme si cu privire la calitatea aerului din Romania, astfel ca emisiile de poluanti atmosferici de aici au scazut semnificativ, incadrandu-se "in plafoanele nationale de emisie aplicabile in prezent". In acelasi timp, calitatea aerului din Romania continua sa fie un motiv de ingrijorare. Agentia Europeana de Mediu a estimat ca, in 2013, numeroase decese premature au fost asociate concentratiilor de particulele atmosferice in suspensie, de ozon si oxizi de azot. Acest lucru este cauzat si de depasirile standardelor UE privind calitatea aerului.

"Avem obligatia de a implementa legislatia UE in domeniul deseurilor si apelor urbane reziduale pentru a ne indeplini obiectivele asumate la nivel european", a subliniat Adina Valean, presedintele Comisiei pentru Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara, in Parlamentul European. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro