RAPORT Nereguli grave la aeroportul Otopeni: probleme la piste si iluminatul de ghidare si siguranta

RAPORT Nereguli grave la aeroportul Otopeni: probleme la piste si iluminatul de ghidare si siguranta

- locatiile cursurilor: Nice, Las Vegas, Sydney, Auckland, Wellington, Kuala Lumpur, Bangkok, Tokyo, Lausanne - plimbari si vizite suplimentare fata de programul diverselor seminarii, de exemplu 5 zile in plus in Statele Unite si o vizita in Mexic, avand in vedere ca respectivul curs se tinea in New York Posibile conflicte de interese ale functionarilor din MT si CNAB - Ion Trocaru, seful corpului de control din MT a fost timp de 3 luni si membru in comitetul asocierii in participatiune dintre CNAB si Millenium Pro Design, calitate din care a obtinut 18.004 lei - Daniela Berinde, functionar public si sef de cabinet, a fost timp de un an in consiliile de supraveghere a asocierilor CNAB cu Dnata Catering si Millenium Pro Design.

acum 73 luni (7 Feb 2018)

Raportul a fost intocmit de Corpul de control al primului-ministru in perioada ianuarie 2013-octombrie 2017, a fost finalizat in aceeasi luna a anului trecut si prezentat ministrului Felix Stroe.

Neregulile gasite la aeroportul Otopeni

- in perioada 2013-2015 nu a fost realizata nicio investitie in infrastructura aeroportuara desi pentru fiecare an din aceasta perioada au fost prevazute in BVC sume cuprinse intre 201,5 mil.

- pista 1 nu asigura conditii eficiente de aterizare/decolare, desi la aceasta pista s-a intervenit cu utilaje aproape in fiecare zi, uneori chiar si 14 ore;

- racordul luminos de degajare a ambelor piste pe ambele directii nu poate fi aprins simultan cu baretele de STOP;

Nereguli in remunerarea si numirea sefilor

- Radu Liviu a incasat intre iulie 2013 si iunie 2014 bani atat pentru functia de director general, cat si pentru cea de membru in Consiliul de Administratie.

- componenta variabila a remuneratiei membrilor Consiliului de Administratie stabilita la 0.56% din profitul net, desi existau studii care spuneau ca aceasta trebuie sa fie doar 32.432 lei;

Angajati doar cu numele

- Cristina Elena Neamtu - in 9 luni, prezenta la locul de munca mai putin de doua ori.

- Mihai Petrescu - intr-un an a incasat 130.378 lei dar au existat zile in care nu a fost prezent la serviciu;

Instruire profesionala exotica

- septembrie 2015 - septembrie 2016 - 27 de programe de formare profesionala derulate prin societatea OK Service Corporation, cat in ultimii aproape 6 ani la un loc.

- procesul de selectie a persoanelor care au participat la cursuri a fost aleatoriu, nefiind identificate criterii concrete de selectie.

- locatiile cursurilor: Nice, Las Vegas, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro