RAPORT Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, ar fi incasat ilegat bonusuri de 53.000 de euro

RAPORT Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, ar fi incasat ilegat bonusuri de 53.000 de euro

UPDATE 20.15 Ministerul Economiei precizeaza ca acuzatiile privind incasarea de bonusuri nelegale de la Posta Romana de catre Alexandru Petrescu sunt bazate pe un raport al Curtii de Conturi nefinalizat, aflat in procedura de mediere si care prezinta "situatii vadit eronate". - STIREA INITIALA - Potrivit unui raport al Curtii de Conturi, acordarea de bonusuri trimestriale si anuale nu s-a efectuat pe baza unor indicatori de performanta, incalcandu-se prevederile Ordonantei de Urgenta 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, sustin inspectorii Curtii de Conturi, care recomanda operatorului postal sa recupereze acest prejudiciu, noteaza sursa citata.

acum 86 luni (14 Feb 2017)

UPDATE 20.15 Ministerul Economiei precizeaza ca acuzatiile privind incasarea de bonusuri nelegale de la Posta Romana de catre Alexandru Petrescu sunt bazate pe un raport al Curtii de Conturi nefinalizat, aflat in procedura de mediere si care prezinta "situatii vadit eronate".

De asemenea, potrivit ministerului, Corpul de Control al ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Delia Popescu, a avut o misiune de control cu doar cu 3 luni inainte de raportul intermediar al Curtii de Conturi. Rezultatele acesteia valideaza, sustine ministerul, faptul ca bonusurile lui Alexandru Petrescu au fost acordate in conditii de legalitate, in conformitate cu Contractul de Mandat al Directorului General si au fost indepliniti toti indicatorii de performanta solicitati in momentul acordarii acestor bonusuri.

Mai mult, argumenteaza ministerul, prezenta in sedinta consiliul de administratie in care au fost aprobate bonusurile a Fondului Proprietatea reprezinta o confirmare a faptului ca indicatorii de performanta au reflectat obiective specifice de performanta economica.

Totodata, acesta sustine ca nu sunt fundamentate nici afirmatiile Curtii de Conturi potrivit carora prin contractul de mandat nu au fost definite rezultatele asteptate si valorile exprese ale indicatorilor de performanta la finele fiecarui trimestru, deoarece, formularea obiectivelor si criteriilor de performanta cuprinse in contractul de mandat permite masurarea/cuantificarea concreta a realizarii tintelor.

- STIREA INITIALA -

Potrivit unui raport al Curtii de Conturi, acordarea de bonusuri trimestriale si anuale nu s-a efectuat pe baza unor indicatori de performanta, incalcandu-se prevederile Ordonantei de Urgenta 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, sustin inspectorii Curtii de Conturi, care recomanda operatorului postal sa recupereze acest prejudiciu, noteaza sursa cit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro